ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άδειασαν τα Κέντρα Υγείας από γιατρούς! Πόσοι αποχώρησαν

Στα ιδιωτικά τους ιατρεία βρίσκονται ήδη δεκάδες γιατροί των Κέντρων Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ) αφού τις προηγούμενες ημέρες παρέλαβαν την πράξη απόλυσής τους από το ΕΣΥ, αφού έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Υγείας για να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον κλάδο ώστε να μην αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα, αλλά και τις δικαστικές μάχες που δόθηκαν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν ανένδοτη.

Ήδη οι Πράξεις απόλυσης, τα επίσημα έγγραφα δηλαδή για να αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα, έχουν φθάσει στους περισσότερους γιατρούς οι οποίοι και αποχώρησαν σταδιακά από τις αρχές του έτους.
Με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία του HealthReport.gr, περίπου 300 γιατροί από τους 600 που είναι υπό απόλυση, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να παραμείνουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Παρ αυτά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι τελικά 6 στους 10 γιατρούς του πρώην ΠΕΔΥ επέλεξαν να παραμείνουν στο ΕΣΥ.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι εξαιτίας της απομάκρυνσης των περίπου 300 γιατρών των Κέντρων Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ), επισπεύδονται οι διαδικασίες για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχονται 455 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες!»

Η υπόθεση πάντως δε φαίνεται να κλείνει οριστικά εδώ καθώς εκκρεμούν ακόμη δίκες αφού οι γιατροί των Κέντρων Υγείας έχουν προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη για να αποφύγουν την απομάκρυνσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αναμονή για ραντεβού με γιατρό και στα Κέντρα Υγείας! Πόσος χρόνος απαιτείται (παραδείγματα)

Άρχισαν τα άγρια προεκλογικά ρουσφέτια στο ΕΣΥ! Προσλαμβάνουν Διευθυντές αντί για Επιμελητές γιατρούς

Κέντρα Υγείας χωρίς καθαρίστριες υλικά και security! Όλες οι ελλείψεις

Υπ.Υγείας: «Θα βελτιώσουμε τους όρους των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ»! Τι είπε για τις ΤΟΜΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button