Πολιτική Υγείας

Άδωνις κατά εργαστηριακών γιατρών για την επίσχεση! Τέλος οι δωρεάν εξετάσεις από 12 Μαΐου

Κάτι που όμως φαίνεται να …προκαλεί νέο πονοκέφαλο στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος δεν προτίθεται να κάνει πίσω. Θα ζητήσει κανονικά τις εκπτώσεις και τις επιστροφές χρημάτων από τους παρόχους παρότι εκείνοι σημειώνουν ότι τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις τελειώνουν και σχεδόν οι μισές από αυτές που έχουν πραγματοποιήσει σε ασφαλισμένους θα μείνουν ανεξόφλητες. Κάτι που εξάλλου έγινε και το 2013 με συνέπεια σήμερα να ξεκινά κινητοποιήσει του κλάδου κατά του ΕΟΠΥΥ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως μια δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι δε θα αλλάξει την τακτική του προκειμένου να μην ξεφύγει η δαπάνη που είχε προϋπολογίσει.

Όπως είπε απευθυνόμενος στους παρόχους που ξεκινούν επίσχεση: «Νομίζω ότι σε όλο αυτό το θέμα έχει υπάρξει μια μεγάλη παρεξήγηση μεταξύ των παρόχων των διαγνωστικών υπηρεσιών και του ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ δεν υποχρεώνει κανέναν να έχει σύμβαση μαζί του.

Όποιος θέλει, έχει σύμβαση, όποιος δε θέλει. δεν έχει. Αυτό το οποίο πρέπει να πω σε όσους αποφασίσουν να κάνουν την επίσχεση – είναι ένα δικό τους δικαίωμα, δηλαδή να σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ- είναι ότι ο καταλογισμός του clawback του πρώτου εξαμήνου του 2014 θα γίνει σε μηνιαία βάση, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι σταματήσουν να παρέχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ, εάν το κάνουν νομίζοντας ότι έτσι θα εξαιρεθούν του clawback, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button