ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Άδωνις κατά Κουρουμπλή για την απομάκρυνση του Διοικητή στο Δαφνί! Τι είπε στον υπουργό

Φανερά εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με την απομάκρυνση του Διοικητή του ψυχιατρικού Νοσοκομείου “ΔαφνίΠαύλου Θεοδωράκη.

Ο κ.Γεωργιάδης δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή τον εκνευρισμό του για την αποπομπή Θεοδωράκη από το Δαφνί, δεδομένου μάλιστα πως επρόκειτο για προσωπική του επιλογή. Να σημειωθεί πως ο Παύλος Θεοδωράκης ήταν στενός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη ενώ είχε τοποθετηθεί και στο πρόγραμμα “Υγεία Εν Δράση” όπου υπήρξε συνεργασία της χώρας μας με την Task Force και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο κ.Θεοδωράκης φέρεται να απομακρύνθηκε από το Δαφνί μετά τα τελευταία επεισόδια με τους εργαζόμενους οι οποίοι έκαναν κατάληψη στο γραφείο του, ενώ κατήγγειλαν πως καιρό τώρα είχαν επισημάνει τα τεράστια προβλήματα έλλειψης προσωπικού που οδήγησαν και στο θάνατο ενός ασθενούς.

Οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει την παραίτηση Θεοδωράκη από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθότι θεωρούσαν πως σκοπίμως είχε εγκαταλείψει στην τύχη του τα ψυχιατρικά νοσοκομεία ( Δαφνί και Δρομοκαϊτειο).

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη γνωστοποίηση της είδησης έσπευσε να διαμαρτυρηθεί και στον προσωπικό λογαριασμό του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στο twitter γράφοντας χαρακτηριστικά: “οι συνδικαλιστές ζήτησαν δημοσίως την αποπομπή του κ.Θεοδωράκη από το ΨΝΑ, διότι λένε ήταν φίλος μου και ο υπουργός πειθάρχησε στην εντολή!” έγραψε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στη συνέχεια κάνοντας αναφορά στο όνομα του κ.Κουρουμπλή του είπε:”@Kouroumplis Επειδή το ζήτησαν οι συνδικαλιστές; Ντροπή!”

Αδωνις

Πάντως ο υπουργός Υγείας καιρό τώρα έχει ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των διοικητών των νοσοκομείων, ενώ δέχεται πιέσεις να προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία αντικατάστασής τους με την αλλαγή του σχετικού νόμου. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα είχε δεχθεί και επικρίσεις επειδή δεν είχε απομακρύνει τον κ.Θεοδωράκη τόσο από συνδικαλιστές γιατρούς όσο και από εργαζόμενους μετά την ένταση που δημιουργήθηκε.

Ο κ.Θεοδωράκης από την πλευρά του πάντως επιχείρησε να αναδείξει το έργο που πρόσφερε και στα δύο ιδρύματα δημοσιοποιώντας τα πεπραγμένα της περιόδου διοίκησης του.

Διαβάστε επίσης:

Αποπομπή του Παύλου Θεοδωράκη από το Δαφνί! Όλο το παρασκήνιο

Πυρ ομαδόν κατά διοικητή του Νοσοκομείου «Δαφνί»! Λουκέτο φοβούνται οι εργαζόμενοι

Ψυχιατρικά Νοσοκομεία: Στο έλεος ασθενείς και εργαζόμενοι λόγω έλλειψης προσωπικού! Σοκάρει η νέα δολοφονία από ασθενή

Σχετικά Άρθρα

Back to top button