Άκαρπη η συνάντηση του υπ. Υγείας με τα Διαγνωστικά Κέντρα! Τι αποφασίζει αύριο ο κλάδος

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, πράγμα που σημαίνει ότι συνεχίζεται και αύριο η επ’ αόριστον κινητοποίηση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων όλης της χώρας, με αίτημα την επανεξέταση γενικώς του clawback.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης ο Ανδρέας Ξανθός δεν έδωσε τα χρήματα που ζητούσαν, παρά περιορίστηκε σε διάφορα μαθηματικά τρικ για την μεταφορά κονδυλίων ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ, στον “κλειστό” προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έφυγε και αποφάσισε αύριο το πρωί να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στον ΙΣΑ προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Διαβάστε ΕΔΩ: Κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για την απεργία στα διαγνωστικά κέντρα! Όλα τα σενάρια

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ).

50-50 η απόφαση για τις κινητοποιήσεις

Όπως διαφαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις μια μεγάλη μερίδα των εκπροσώπων των διαγνωστικών κέντρων και των εργαστηριακών γιατρών επιθυμεί να συνεχίσει την επ’ αόριστον κινητοποίηση ενώ άλλοι τάσσονται υπέρ της διακοπής της. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η εν λόγω κινητοποίηση ξεκίνησε με καθολική συμμετοχή.

Να υπενθυμιστεί τέλος ότι όπως ανακοίνωσε το Συντονιστικό όργανο, τα εργαστήρια θα λειτουργούν και αύριο από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, για να δίδουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ θα απέχουν από τα λοιπά καθήκοντά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Το νέο όριο δαπανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις! Πόσα χρήματα θα δοθούν το 2019

Διαγνωστικές εξετάσεις με το σταγονόμετρο από τις αρχές Ιουλίου! Τι αλλάζει

ΕΟΠΥΥ: Άγριο κούρεμα σε μαγνητικές, αξονικές και μαστογραφίες με νέα απόφαση! Τι αλλάζει για ασθενείς και διαγνωστικά κέντρα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πόσο κουρεύτηκαν τα χρήματα για τις διαγνωστικές εξετάσεις τα τελευταία τρία έτη!

 

 

Μαρία Γλένη:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα