Πολιτική Υγείας

Άλλοι για Χίο τράβηξαν κι άλλοι εκτός…ΕΟΠΥΥ! Τέλος στις συμβάσεις με ιδιωτικά κέντρα

Από τις τσέπες των ασφαλισμένων εισέπρατταν παρανόμως χρήματα διάφοροι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων και κλινικών στη Χίο, παραβιάζοντας συστηματικά τις συμβατικές υποχρεώσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, έπαιρναν χρήματα από τους ασφαλισμένους και στην συνέχεια οι ασφαλισμένοι έπρεπε να καταθέσουν τις αποδείξεις τους για να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Μετά τον εντοπισμό της παρανομίας, οι συγκεκριμένοι πάροχοι παύθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον δεν είναι συμβεβλημένοι με το φορέα.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ: “Για τους ασφαλισμένους της Χίου, το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ, η 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου, το Γενικό Νοσοκομείο Χίου και η Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού έχουν λάβει όλα τα μέτρα ώστε οι ασφαλισμένοι να κάνουν τις εξετάσεις τους στις δημόσιες δομές του νησιού, χωρίς καμία συμμετοχή”.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο ελέγχου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ειδικοί ελεγκτές συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλη τη χώρα προκειμένου να εντοπίσουν ανάλογα περιστατικά. Άλλωστε οι καταγγελίες για τον τρόπο που λειτουργούν ιδιωτικοί φορείς σε διάφορες περιοχές της χώρας δίνουν και παίρνουν.

Διάφοροι επιτήδειοι εφευρίσκουν τρόπους για να εισπράττουν άμεσα χρήματα ακόμη και από τις τσέπες των ασφαλισμένων δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί δραματικά να αποπληρώσει τις οφειλές του ακόμη και για χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button