Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Αποκαλυπτική έρευνα: Μέχρι πότε είναι οι άνδρες δραστήριοι στο σεξ

Μπορεί οι άνδρες να ζουν λιγότερο αλλά φαίνεται ότι η ηλικία δεν εμποδίζει τους άνδρες να είναι δραστήριοι στο σεξ ακόμη και στα βαθιά γεράματα.

Έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο έδειξε πως η καλή κατάσταση της υγείας ενός άνδρα αποτελεί το «κλειδί» για μακρόχρονη σεξουαλική δραστηριότητα.

Όπως συμπέρανε η μελέτη οι άνδρες στην ηλικία των 55 ετών έχουν κατά μέσο όρο ακόμη 15 χρόνια ενεργού σεξουαλικής ζωής, ενώ οι γυναίκες δυνητικά έχουν μόλις 10,5 χρόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal ένα άτομο 55 ετών με καλή υγεία έχει σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να ενδιαφέρεται για το σεξ. Αν είναι άνδρας, τότε χάρη στην καλή υγεία μπορεί να το απολαμβάνει κατά μέσο όρο για πέντε έως επτά ακόμα χρόνια, σε σχέση με όσους δεν έχουν καλή υγεία.

 

 

 

 

Πάντως η ίδια έρευνα κατέστησε σαφές ότι η μεγαλύτερη απόκλιση στη διάθεση για σεξ παρατηρείται στην ηλικία των 75 – 85 ετών.

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης, φαίνεται ότι ένας άνδρας κατά μέσο όρο σταματά να έχει σεξουαλική ζωή γύρω στα 70 χρόνια του, περίπου οκτώ ή εννιά χρόνια πριν από το θάνατό του με βάση το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ.

Αντίστοιχα, η σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας τερματίζεται κατά μέσο όρο στα 65 χρόνια της, δηλαδή 17 ή 18 χρόνια πριν από τον θάνατό της με βάση πάντα το προσδόκιμο επιβίωσης στις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button