ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άνοιξε και πάλι η συνταγογράφηση εξετάσεων Διαβήτη για τους Παθολόγους!

Χρειάσθηκε να ταλαιπωρηθούν ασθενείς και γιατροί σε όλη τη χώρα από την αιφνίδια διακοπή συνταγογράφησης εξετάσεων από τους Παθολόγους, για να λύσουν το πρόβλημα οι αρμόδιοι.

Το θέμα προέκυψε από τη Δευτέρα το πρωί οπότε και Παθολόγοι από όλη τη χώρα διαπίστωσαν ότι το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ, τους μπλόκαρε από το να χορηγού παραπεμπτικά για εξετάσεις στους ασθενείς τους με διαβήτη.
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: “Έκοψαν τις εξετάσεις για Διαβήτη στους Παθολόγους! Στα κάγκελα οι γιατροί”

Τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου αλλά και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) με αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες τους στην ΗΔΙΚΑ, την εταιρεία που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το πρόβλημα επιλύθηκε.

Όπως σημειώνει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: “Από την ενημέρωση που είχαμε από τον ίδιο, τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, εντοπίσθηκε και λύθηκε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εξετάσεις να καταχωρούνται πλέον κανονικά”.

Σκοπιμότητες βλέπουν οι Παθολόγοι

Η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος πάντως βλέπει σκοπιμότητες πίσω από την αιφνίδια διακοπή της συνταγογράφησης από τους Παθολόγους.

Όπως λένε τα μέλη της Ένωσης: “Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια σε αντίστοιχες περιπτώσεις, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ομαλή άσκηση της Παθολογίας στα ιατρεία μας και στην δευτεροβάθμια περίθαλψη, προς όφελος της δημόσιας υγείας για την σωστή παρακολούθηση των ασθενών.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την προσπάθεια υποβάθμισης και σπίλωσης της ειδικότητάς μας στην συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας, με τέτοιου τύπου τεχνάσματα“.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button