ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Άνω κάτω οι φαρμακευτικές για τη νέα φορολογία στα εταιρικά αυτοκίνητα!

Έντονη αναστάτωση επικρατεί σε εκατοντάδες στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, καθώς με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, θα κληθούν να πληρώσουν σχεδόν τριπλάσια φορολογία για τα οχήματα που τους έχει παραχωρήσει η εταιρεία τους.

Σήμερα πολλά υψηλόβαθμα αλλά και μεσαία στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών λαμβάνουν εταιρικό αυτοκίνητο στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθούν οι περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες, τόσο ελληνικές όσο και πολυεθνικές.

Και ενώ μέχρι πριν περίπου δύο χρόνια τη φορολογία πλήρωναν οι εταιρείες χωρίς να επιβαρύνονται τα στελέχη και οι εργαζόμενοι, το 2014 νόμος της κυβέρνησης ΝΔ, υποχρέωνε τους ίδιους τους εργαζόμενους να πληρώνουν το χαράτσι στην εφορία. Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr για γέλια και για …κλάματα: «Άγριο χαράτσι στα «στελέχη» των φαρμακευτικών! Πως θα φορολογηθούν και οι…γαλοπούλες!»

Πλέον όμως από 30% που ήταν η επιβάρυνση ανάλογα με τα κυβικά, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται πια στο 80%!

φαρμακευτικές εταιρείες 3

Ήδη από τη στιγμή που έγιναν γνωστά τα νέα μέτρα, άρχισαν συσκέψεις σε πολλές εταιρείες, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, καθώς πολλά στελέχη είτε αρνούνται είτε δεν αντέχουν να καταβάλουν τα υψηλά ποσά που προκύπτουν.

Αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, κάποια στελέχη αλλά ακόμη και ολόκληρες επιχειρήσεις, να σκέφτονται να διακόψουν τις συμβάσεις με τις εταιρείες αυτοκινήτων, δεδομένου ότι τα εταιρικά οχήματα αποκτώνται συνήθως με leasing.

αυτοκίνητα

Εξάλλου οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων είναι μαζικές προς τους εργοδότες. Ζητούν- όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη φαρμακευτικών στο HealthReport.gr– είτε αλλαγή οχήματος διεκδικώντας λιγότερα κυβικά, είτε ακόμη και να χρησιμοποιούν το δικό τους.

Οι νέοι αυξημένοι φορολογικοί συντελεστές ρίχνουν στην κυριολεξία στα …Τάρταρα τα οικονομικά των εργαζομένων στον κλάδο του φαρμάκου, όπου ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει χιλιάδες …αθόρυβες απολύσεις.

Δείτε παρακάτω τι προβλέπει το άρθρο 44

Ρυθμίσεις θεμάτων φορολογίας εισοδήματος

1. Με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου αυτού αυξάνεται, για τα εισοδήματα που αποκτώνται από το φορολογικό έτος 2016 και επόμενα, ο τρόπος υπολογισμού της αγοραίας αξίας της παραχώρησης οχήματος από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα προς εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο, από ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) του κόστους του οχήματος που εγγράφεται ως δαπάνη στα βιβλία του εργοδότη, ανάλογα με το εάν αποτελεί πάγιο στοιχείο της επιχείρησης ή αντικείμενο μίσθωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον «αέρα» την 1η Ιουλίου τα στοιχεία των γιατρών που πάνε σε συνέδρια με φαρμακευτικές! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Άγριο χαράτσι στα «στελέχη» των φαρμακευτικών! Πως θα φορολογηθούν και οι…γαλοπούλες!

Δείτε πως θα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία των γιατρών που θα πηγαίνουν σε συνέδρια με φαρμακευτικές!

Στα συνέδρια οι γιατροί χωρίς χλιδή αλλά με χορηγό! Τι αλλάζει ο ΕΟΦ στα ξενοδοχεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button