ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για έναν…αξονικό! Όλο το παρασκήνιο

Και το θέμα δε θα είχε ιδιαίτερη σημασία εάν στην υπόθεση δεν εμπλέκονταν, με βαση τις καταγγελίες τουλάχιστον, ένα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.
Και αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ένας συνδικαλιστής, αριστερός στην… πολιτική καταγωγή, κατήγγειλε μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία, ότι κυβερνητικό στέλεχος που διατηρούσε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στην περιοχή της Άρτας, δε συνέδραμε ώστε να προμηθευτεί το νοσοκομείο της περιοχής νέας τεχνολογίας αξονικό.

Ο υπαινιγμός απέ την ΠΟΕΔΗΝ ξεκάθαρος: ότι για λόγους συμφέροντος το κυβερνητικό στέλεχος σφύριζε αδιάφορα για χρόνια ώστε να μην εξοπλιστεί το νοσοκομείο με νέο μηχάνημα και έτσι να ευνοείται το δικό του ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Έλεγε χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ τόσο για το νοσοκομείο της Πρέβεζας όσο και αυτό της Άρτας: “Την περίοδο που οι Αξονικοί Τομογράφοι των δύο Νοσοκομείων είναι εκτός λειτουργίας, οι κάτοικοι των δύο Νομών (200.000) εξυπηρετούνται από ένα και μοναδικό ιδιωτικό ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην πόλη της ΑΡΤΑΣ, που διαθέτει Αξονικό Τομογράφο, Ιδιοκτησίας ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.”

Ωστόσο πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη απο το 2011 είχε γίνει αίτημα προς την περιφέρεια ώστε να εντάξει στην χρηματοδότηση το νοσοκομείο της Άρτας και να μπορέσει να προμηθευτεί. Αντίστοιχα αιτήματα έγιναν και το 2014, άλλα το μηχάνημα δεν αγοράστηκε ποτέ.

Αντίστοιχες καταγγελίες γίνονται από την ΠΟΕΔΗΝ και για μαγνητικό τομογράφο: “Το σύνολο των Μαγνητικών Τομογραφιών των κατοίκων των δύο Νομών, πραγματοποιούνται σε δύο ιδιωτικά ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ που λειτουργούν στην πόλη της ΑΡΤΑΣ. ΤΟ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ.
Στα εν λόγω Ιδιωτικά Ακτινοδιαγνωστικά Κέντρα πραγματοποιούνται, όχι μόνο οι Τομογραφίες που εγκρίνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και όλες οι υπόλοιπες που πληρώνονται από τις τσέπες των πολιτών. ”

Να σημειωθεί πάντως ότι για να δοθεί άδεια για μαγνητικό τομογράφο είτε σε δημόσιο νοσοκομείο είτε σε ιδιωτικό, λαμβάνονται υπ όψιν πληθυσμιακά κριτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεπαγώνουν με εντολή «θεσμών» οι διαγωνισμοί φαρμάκων στα νοσοκομεία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button