ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άνω- κάτω το υπ. υγείας από ερώτηση της ΝΔ για τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ!

Συγκεκριμένα ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, συνοδευόμενη με τα σχετικά έγγραφα που αφορούσαν την «προτροπή» του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας να μεταφέρει ο ΕΟΠΥΥ τα χρηματικά του διαθέσιμα σε Συνεταιριστικές Τράπεζες.

Να σημειωθεί εδώ ότι το αίτημα του αν. υπουργού υγείας υπεβλήθη στις 11 Αυγούστου όταν τα περισσότερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ έλλειπαν, λόγω αδειών και φέρει την υπογραφή του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του αναπληρωτή υπ. υγείας κ. Πλούταρχου Ψωμιάδη.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Στο πλαίσιο άσκησης υπεύθυνης Κοινωνικής Πολιτικής, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την μεταφορά χρηματικών πόρων του Οργανισμού σε Συνεταιριστικές Τράπεζες. Η εφαρμογή των συγκεκριμένων αλλά και παρόμοιων μέτρων Κοινωνικής Πολιτικής, αναμένεται να ενισχύσουν την πραγματική οικονομία σε πολλές κοινωνίες».

Πολάκης ΕΟΠΥΥ

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι το εν λόγω αίτημα έφτασε στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ αλλά δεν συζητήθηκε, ενώ άλλες πληροφορίες επισημαίνουν ότι ετέθη στο Δ.Σ του Οργανισμού αλλά απορρίφθηκε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα συζητηθεί στο περιθώριο του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιείται σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ: «Γιατί δώσαμε τα ταμειακά διαθέσιμα»!

Πόσα θα πάρει ο ΕΟΠΥΥ από την πολυπόθητη δόση των δανειστών! Όλες οι πληροφορίες

Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button