ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας σε νησιά μέσα στις γιορτές για να καλυφθούν ανάγκες! Έντονες διαμαρτυρίες

Το πρόβλημα κάτω από το χαλί φαίνεται ότι κρύβει για άλλη μία φορά το υπουργείο Υγείας, καθώς την ώρα που διαφημίζει χιλιάδες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ, τα κενά σε ιατρικό προσωπικό είναι τόσο μεγάλα που μετακινούνται άρον άρον μέσα στις γιορτές γιατροί από Κέντρα Υγείας σε νησιά για να καλύψουν τις ανάγκες.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr μέσα στις γιορτές ενημερώθηκαν πολλοί γιατροί ότι πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν χιλιόμετρα μακριά για λίγες ημέρες ώστε να παράσχουν ιατρική περίθαλψη σε νησιά ακόμη και πολύ απομακρυσμένα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, όπου γιατροί ενημερώθηκαν πριν λίγα 24ωρα ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη θέση τους για να καλύψουν ιατρικά την Ύδρα.
Σε άλλες περιπτώσεις πάντως υπάρχουν μετακινήσεις γιατρών ακόμη και σε νησιά όπως είναι το Καστελόριζο.

Ο κλάδος είναι ανάστατος ενώ ήδη πολλοί γιατροί σκέφτονται να κινηθούν νομικά, και έχουν προσφύγει και στα συνδικαλιστικά τους όργανα ώστε να υπάρξει κεντρική αντίδραση.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που γιατροί μετακινούνται μέσα σε γιορτινές περιόδους σε απομακρυσμένες περιοχές για να καλύψουν τα κενά. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχαν καταγγείλει συνδικαλιστές: «Άρον άρον ξανά μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία στα νησιά! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί»

Πάντως τα κενά σε ιατρικό προσωπικό στα νησιά μεγαλώνουν μήνα με το μήνα, ενώ τα Κέντρα Υγείας αναμένεται με το νέο χρόνο να αντιμετωπίσουν και νέα προβλήματα λόγω της αποχώρησης των πρώην γιατρών του ΙΚΑ που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας, επειδή θα υποχρεωθούν να επιλέξουν είτε το ιδιωτικό τους ιατρείο είτε το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναδρομικά δώρα εορτών και επιδόματα αδείας από το 2013 διεκδικούν οι γιατροί του ΕΣΥ! Που κατατίθενται οι αιτήσεις

Οριστικό τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του πρώην ΙΚΑ! Τι δήλωσε ο υπ. Υγείας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button