
Άρον άρον ξανά μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία στα νησιά! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί
Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νίκαιας προκαλεί άλλη μία μετακίνηση γιατρού, αναισθησιολόγοι αυτή τη φορά από το νοσηλευτικό ίδρυμα με προορισμό νησί του Αιγαίου.
Η τακτική είναι συνήθης καθώς με τον τρόπο αυτό φαίνεται πως επιχειρείται να καλυφθούν τα κενά στις υγειονομικές μονάδες των νησιών όπου οι προσλήψεις που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση…ξέμειναν κάπου στο δρόμο.
Ειδικότερα όπως καταγγέλλει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας «σε νέα του «επίσκεψη» στο Νοσοκομείο Νίκαιας απαίτησε πάλι πιεστικά την διά της βίας απόσπαση αναισθησιολόγου για κάλυψη «αναγκών» σε νησί του Αιγαίου».
Σύμφωνα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών παρότι η συντονίστρια του αναισθησιολογικού τμήματος αντέδρασε και επεσήμανε πως η μείωση της στελέχωσης θα επιφέρει αυτόματα μείωση των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο, ο επικεφαλής φέρεται να απάντησε: «δεν με ενδιαφέρει, ας μειωθούν».
Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια έχουν μετακινηθεί πολλοί γιατροί προς τα νησιά του Αιγαίου, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πως θα προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα.