ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άρχισαν οι απομακρύνσεις επικουρικών γιατρών! Στο πόδι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Στο πόδι είναι ο ιατρικός κόσμος του ΕΣΥ, καθώς λήγουν μία μία οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών των νοσοκομείων, με συνέπεια να αποχωρούν χωρίς …δεύτερη κουβέντα.

Άλλωστε το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει εντολή για παράταση των συμβάσεων είτε για μία πιο μόνιμη συνεργασία των επικουρικών γιατρών, παρά το γεγονός ότι από το ΕΣΥ απουσιάζει ιατρικό προσωπικό.

Στο Μαιευτήριο Έλενα, επικρατεί μάλιστα αναστάτωση καθώς αποχώρησε αναισθησιολόγος με αποτέλεσμα να προκαλείται δυσλειτουργία στα τμήματα. Οι γιατροί του «Έλενας» είναι ανάστατοι καθώς περιμένουν το επόμενο διάστημα να συνεχισθούν οι απομακρύνσεις.

Τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ κ.λ.π.) είναι στο «κόκκινο» ζητώντας να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες στα νοσοκομεία.
Βέβαια ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει πως δε θα δίνεται παράταση αλλά θα αντικαθίστανται οι επικουρικοί γιατροί από τους επόμενους που είναι στη λίστα αναμονής. Δείτε ΕΔΩ πόσοι επικουρικοί υπάρχουν σήμερα στα νοσοκομεία: «Επικουρικοί γιατροί με …ημερομηνία λήξεως! Πότε αποχωρούν από το ΕΣΥ»

Πάντως αξιοσημείωτο είναι πως αν αποχωρήσουν όλοι οι επικουρικοί γιατροί από το ΕΣΥ, θα δημιουργηθεί μεγάλο κενό αλλά και περαιτέρω δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των ασθενών, καθώς σήμερα καλύπτουν βασικές ανάγκες σε τμήματα αλλά και εφημερίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητούνται κι άλλοι γιατροί που συνεργάσθηκαν με τη Novartis! Ποιες χρονιές εξετάζονται

Υπόθεση Novartis: Φύλλο και φτερό τα οικονομικά 4000 γιατρών! Τι θα ελέγξουν οι αρχές

Βράζουν οι επικουρικοί γιατροί για μισθούς και συμβάσεις! Τι ετοιμάζουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button