main-articlesΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άρχισαν οι παραιτήσεις Διοικητών Νοσοκομείων! Αποχώρησε πριν αναλάβει ο αν. Διοικητής Θήβας

Τελειωμό δεν έχουν όπως φαίνεται οι επιπτώσεις αλλά και οι αντιδράσεις από τον πρόσφατο διορισμό των 111 Διοικητών Νοσοκομείων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Άλλωστε οι καταγγελίες για την τοποθέτηση των «δικών μας παιδιών», αλλά και στελεχών που ουδεμία επαγγελματική σχέση έχουν με την υγεία, δεν έχουν ακόμη κοπάσει.

Μετά την υποχρεωτική παραίτηση του 80χρονου Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας και τον σάλο που προκλήθηκε, άλλη μία παραίτηση παραδόθηκε στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Αλλαγές στη διαχείρηση ασθενών στα νοσοκομεία προωθεί το υπουργείο Υγείας

Ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Θήβας Κωνσταντίνος Τυρηνόπουλος (Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ -ΓΝ ΘΗΒΩΝ (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο.Μ. «ΘΗΒΑ») όπως μεταδίδουν και τα τοπικά ΜΜΕ, έδωσε την παραίτησή του, πριν ακόμη αναλάβει.

Εξάλλου μπορεί τα ονόματα να ανακοινώθηκαν άρον άρον, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη εκδοθεί το απαραίτητο ΦΕΚ ώστε να αναλάβουν και υπηρεσία. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: « Διοικητές Νοσοκομείων: Γιατί δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα ΦΕΚ των διορισμών τους! Οι καθυστερήσεις και οι νέοι έλεγχοι»

Διοικητές Νοσοκομείων με καθυστέρηση

Ο κ. Τυρηνόπουλος, φαίνεται ότι παραιτήθηκε εξαιτίας και της φημολογίας αλλά και των συζητήσεων που έγιναν σε τοπικό επίπεδο ότι τα επαγγελματικά του προσόντα δεν συνάδουν με τον τομέα της Υγείας.
Ο ίδιος πάντως που είναι αρχιτέκτονας, δεν δίστασε να παρουσιάσει διαδικτυακά τα πτυχία του, προκειμένου να αποδείξει ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα που απαιτούνταν για την προκήρυξη.

Στην παραίτησή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Είναι εξαιρετικά τιμητικό το γεγονός πως η κυβέρνηση και ο Υπουργός, μου εμπιστεύτηκαν την θέση του Αναπληρωτή διοικητή. Θα εξαντλούσα όλες μου τις δυνάμεις, για να δικαιώσω αυτή την απόφασή τους.

Μου προκάλεσε κατάπληξη και αγανάκτηση το θράσος και η αλαζονεία που επέδειξαν κάποιοι , οι οποίοι θέλησαν να ορίσουν και να εισάγουν νέους όρους και κρίσεις όσον αφορά τα κριτήρια που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος/α για να ασχοληθεί με τα κοινά.

Το ήθος μου και η υπερηφάνεια, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω υπό αυτές τις συνθήκες. Αυτό το γεγονός με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

Δεν θα μπω σε αυτές τις μικροπρεπείς διαδικασίες, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Κάποιοι με ανέντιμες μεθόδους ισχυρίζονται και διαδίδουν ψευδή και ανυπόστατα λόγια για εμένα, με σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη μου, καθώς και την αμφισβήτηση της προσωπικής και επαγγελματικής μου πορείας.

Από εδώ και στο εξής θα κινηθώ νομικά για να σταματήσει αυτή η ανήθικη συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου. Για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου, θα υποβάλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την άρση της προσβολής και τη μη επανάληψή της στο μέλλον, όπως και της ικανοποίησης της ηθικής βλάβης, δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του, προστατεύεται και από το ίδιο το Σύνταγμα».

Πάντως το επόμενο διάστημα αναμένεται …διακριτικά να παραιτηθούν κι άλλοι Διοικητές Νοσοκομείων που διορίσθηκαν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια- λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr– δεδομένων των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές Νοσοκομείων: Τι μισθό παίρνουν! Όλα τα οφέλη

Διοικητές Νοσοκομείων: Ένας εξαγωγέας λαδιού, η χαμένη τιμή του ΕΣΥ και το αδιάφορο σφύριγμα Κικίλια

Διοικητές Νοσοκομείων: Τα κομματικά στελέχη, λίγοι φίλοι και μερικοί στρατιωτικοί! Το παρασκήνιο των διορισμών

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close