ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άρχισαν οι συνεντεύξεις αξιολόγησης για τους διοικητές μεγάλων Νοσοκομείων της Αθήνας!

Ήδη την Πέμπτη 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης Διοικητών οι πρώτες συνεντεύξεις των υποψηφίων για μία θέση σε τρία κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας, όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr .

Πράγμα βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας παρουσιάζουν ήδη σοβαρά σημεία …κατάρρευσης από την έλλειψη διοίκησης και τις «παγωμένες» διαδικασίες.

Οι συνεντεύξεις όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr πραγματοποιήθηκαν από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα, ενώ ανάμεσα στους υποψηφίους ήταν και «γαλάζιοι» διοικητές που έφυγαν από το σύστημα υγείας μόλις πριν λίγους μήνες.

Νοσοκομεία 1

Πάντως κατά τη συνήθη τακτική πολλά νοσοκομεία ειδικά τα μεγάλα και …ελκυστικά, έχουν ήδη μοιραστεί στα …δικά μας παιδιά.
Λέγεται μάλιστα πως πολλοί που φέρονται ως φαβορί προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και κατείχαν και στο παρελθόν υψηλές θέσεις στο σύστημα υγείας.

Η μάχη πάντως δίνεται- λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– για τα κεντρικά νοσοκομεία, όπου τα τηλέφωνα έχουν σπάσει μεταξύ Κουμουνδούρου, Μεγάρου Μαξίμου και Αριστοτέλους, προκειμένου να βρεθούν οι λίγοι και «εκλεκτοί» που θα γίνουν διοικητές νοσοκομείων. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε δηλώσει αποκλειστικά στο HealthReport.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Γενικός Γραμματέας του υπ.Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος: “Π.Γιαννουλάτος αποκλειστικά στο HealthReport.gr: Πως θα διορίσουμε τους διοικητές στα Νοσοκομεία! Όλη η διαδικασία”

Όμως αξιοσημείωτο είναι πως για τα απομακρυσμένα νοσοκομεία της Αττικής, οι αιτήσεις των υποψηφίων που έχουν υποβληθεί είναι ελάχιστες οπότε και οι ….μη κομματικοί υποψήφιοι έχουν μάλλον περισσότερες πιθανότητες να διορισθούν από…τύχη. Δείτε ΕΔΩ πόσοι έχουν καταθέσει αίτηση με βάση τα επίσημα στοιχεία: “Δείτε πόσοι θέλουν να γίνουν διοικητές νοσοκομείων! Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία”

Το επόμενο διάστημα λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, αναμένεται να διορισθούν λίγοι διοικητές εκτός από τα νησιά και τα σημεία όπου υπάρχουν πρόσφυγες και στην Αττική ώστε να «ξεμπλοκάρει» το σύστημα στο ΕΣΥ.

νοσοκομεία

Εξάλλου η διαδικασία θα «κολλήσει» στη συνέχεια δεδομένου ότι έρχονται οι εορτές του Πάσχα και οι συνεντεύξεις από την Επιτροπή Αξιολόγησης θα γίνονται ακόμη πιο αργά.

Οι πρώτοι διοικητές στα νησιά

Στο μεταξύ λόγω και του μεταναστευτικού, άρον άρον επελέγησαν διοικητές σε ορισμένα νησιά.
Ήδη διορίσθηκε διοικητής στα Νοσοκομεία Ρόδου – Κω και Καλύμνου η οδοντίατρος Κατερίνα Χατζηστρατή, έπειτα και από το πράσινο φως που έδωσε ο υπουργός Υγείας.

Υποδιοικητής στο Νοσοκομείο της Ρόδου αναλαμβάνει Σταμάτης Βασιλειάδης , οικονομολόγος, ενώ καθήκοντα υποδιοικητή στο Νοσοκομείο της Κω αναλαμβάνει ο Νεκτάριος Γεωργαντής, στο Νοσοκομείο Καλύμνου ο Εμμανουήλ Βόλος και στο νοσοκομείο της Λέρου η Σαρίκα Ελένη Λήδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button