ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Άρχισαν τα όργανα! Ήρθαν τα πρώτα εξώδικα για τις απλήρωτες εφημερίες

Για μήνες τώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί που έχουν υποστεί ήδη κούρεμα στις αποδοχές τους, περιμένουν να πληρωθούν τις εφημερίες που πραγματοποίησαν από το 2014 έως και το 2015. Αντίστοιχα και τις εφημερίες προηγούμενων ετών που εκκρεμούν.

Και η υπόθεση θα ήταν συνηθισμένη για τα ελληνικά πράγματα, εάν η κυβέρνηση δεν είχε διαβεβαιώσει πως το ρευστό έρχεται. Αρχικά διαβεβαίωνε πως εδώ και τώρα τα χρωστούμενα θα καταβληθούν στους γιατρούς. Αφού προηγήθηκε ένα πήγαινε-έλα με τη σχετική υπουργική απόφαση και αν αυτή θα γινόταν τελικώς τροπολογία, η περιβόητη υπουργική απόφαση εξεδόθη. Τα χρήματα όμως δεν μπήκαν ποτέ στους λογαριασμούς των γιατρών που περιμένουν να κάνουν Ανάσταση.

Έτσι η κυβέρνηση διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού Ανδρέα Ξανθού ζήτησε κι άλλο περιθώριο διαβεβαιώνοντας αυτή τη φορά ότι οι εφημερίες θα πληρωθούν τελικά μετά τις 15 Απριλίου.
Αιτία η γραφειοκρατία υποστήριξε που «κολλάει» τις διαδικασίες. Όμως οι απλήρωτοι γιατροί δε φαίνεται να έχουν άλλη υπομονή και ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα εξώδικα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας κοινοποίησε τη πρώτη εξώδικη διαμαρτυρία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών ενώ προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλα εξώδικα προκειμένου «άμεσα η πολιτική ηγεσία να αναλάβει την ευθύνη αποπληρωμής των ποσών αυτών».

Τα πρώτο εξώδικο αφορά στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ για απλήρωτες εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2015 που δεν έχουν καταβληθεί ενώ εκτός αυτού οι πληρωμές για Ιανουάριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο 2015 , έχουν υποστεί, αυθαίρετη οριζόντια περικοπή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button