ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άρχισαν τα όργανα! Μήνυση Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κατέθεσε πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για πράξεις και παραλείψεις που προκαλούν κατά εξακολούθηση ανεπανόρθωτη ζημία των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, που ασκούν το ελεύθερο επάγγελμα.

Και όχι τυχαία καθώς οι γιατροί της Πάτρας όπως και οι γιατροί της υπόλοιπης χώρας, εισπράττουν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έκαναν, με καθυστέρηση μηνών. Χωρίς μάλιστα να υπολογίσει κανείς ότι υπάρχουν χρωστούμενα ακόμη και από το 2010!

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών οι παραβατικές συμπεριφορές καταγράφονται συνοπτικά ως εξής:

Συστηματική καθυστέρηση καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων από το 2010 και αδράνεια τελικής εκκαθάρισης οφειλών του Οργανισμού που χρονολογούνται από το 2012.
Παρατεταμένη πολύμηνη στάση πληρωμών ΕΟΠΥΥ με αναντίστοιχη φορολογική επιβάρυνση για παρασχεθείσες υπηρεσίες υγείας.

Αιφνίδιος παράνομος συμψηφισμός απλήρωτων ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ με μη εκκαθαρισθέντα ποσά επιστροφής clawback rebate.

Καθυστερημένη ανακοίνωση του ανώτατου ατομικού ορίου παροχής υπηρεσιών διαγνωστικού τομέα για το 2014 στις 17/12/2014 με αναδρομική ισχύ, με πρόκληση ανεπανόρθωτης ζημίας των παρόχων.

Αθέμιτος ανταγωνισμός με δημιουργία συνθηκών άνισης μεταχείρισης εις βάρος των ατομικών ιατρείων από την επιβολή κουρεμάτων στο κόστος λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα να καταστεί προβληματική η διατήρηση ενός στοιχειώδους επιπέδου ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Καταναγκαστική επιβολή συνεργασίας με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες για την τελική εκκαθάριση των οφειλών για το έτος 2013.

Η μήνυση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κοινοποιήθηκε σε πλήθος ανεξάρτητων θεσμικών, ελεγκτικών και διοικητικών αρχών με το αίτημα της διερεύνησης της νομιμότητας στη λήψη πολιτικών αποφάσεων και διενέργεια διοικητικών πράξεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button