ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Άρχισαν τα όργανα: Νωρίτερα για καλοκαιρινή άδεια στις φαρμακευτικές!

Οι επιπτώσεις από το πάγωμα της αγοράς λόγω των δραματικών οικονομικών εξελίξεων, έχουν αρχίσει να διαφαίνονται και στην αγορά φαρμάκου.

Η έλλειψη ρευστότητας αλλά και οι μηδαμινές τραπεζικές κινήσεις έχουν οδηγήσει πολλές φαρμακευτικές εταιρείες να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές για τους εργαζόμενους, πολύ νωρίτερα από ότι εκείνοι θα επιθυμούσαν.

Μπορεί επισήμως στον φαρμακευτικό κλάδο να μην εφαρμόστηκε η αναγκαστική αργία όπως σε πολλές άλλες επιχειρήσεις, όμως κάποιοι εργαζόμενοι- όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr– υποχρεώθηκαν να πάρουν την καλοκαιρινή τους άδεια μια ώρα αρχύτερα.
Δείγμα των πιέσεων που δέχεται ο κλάδος λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας αλλά και του τραπεζικού μπλακ άουτ!

Και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δραματική για τους εργαζόμενους στις φαρμακευτικές εταιρείες, αν σκεφτεί κανείς πως μια μη συμφωνία με τους πιστωτές αναμένεται να αλλάξει πλήρως το τοπίο του φαρμάκου στη χώρα μας.

Μπορεί οι εταιρείες να έχουν διαβεβαιώσει ότι φάρμακα θα υπάρχουν για ένα διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, όπως άλλωστε δεσμεύονται και από τους διεθνείς κανονισμούς (Διαβάστε ΕΔΩ το έκτακτο σχέδιο των φαρμακευτικών στην περίπτωση χρεωκοπίας), όμως είναι άγνωστο τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι. Πολλές εταιρείες όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, έχουν ήδη εκπονήσει σχέδιο αντίδρασης στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν «τα βρει» με τους Ευρωπαίους.

Σχέδια που περιλαμβάνουν πολλές αλλαγές στο οργανόγραμμα των φαρμακευτικών επιχειρήσεων αλλά και πολλές απολύσεις. Οι πληροφορίες αυτές είναι φυσικά σε γνώση των εργαζομένων στον κλάδο, οι οποίοι καιρό τώρα ανησυχούν για το τι θα προκύψει στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο στο HealthReport.gr: Προς λουκέτο τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο

Συνεχίζεται η τροφοδοσία με… μέτρο στα φαρμακεία! Γιατί είναι άδεια τα ράφια

Έκκληση Κουρουμπλή στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεσες εγκρίσεις συναλλαγών στα φάρμακα!

Φαρμακευτικές εταιρείες: Η επόμενη μέρα μετά το «ΟΧΙ»! Όλα τα σενάρια

Κουρουμπλής για Φάρμακα: Οι εταιρείες ξέρουν τις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό κράτος!

Έλεγχοι τέλος στα φάρμακα λόγω έλλειψης ρευστότητας στον ΕΟΦ! Δείτε τι αναφέρει ειδικό σημείωμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button