Πολιτική Υγείας

Άρχισαν τα όργανα! Προς διακοπή σύμβασης ΕΟΠΥΥ με την πρώτη ιδιωτική κλινική. Όλο το παρασκήνιο

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του healthreport.gr
ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί τώρα να περάσει εκείνος στην αντεπίθεση διακόπτοντας την πρώτη σύμβαση με ιδιωτική κλινική εξαιτίας επίσχεσης, όπως είχε απειλήσει και προ ημερών τον κλάδο.

Οι ιδιωτικές κλινικές ξεκίνησαν επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ από την 1η Δεκεμβρίου εξαιτίας των χρεών του οργανισμού και των κουρεμάτων στα χρήματα τους, ενώ οι ασθενείς που πηγαίνουν στις κλινικές πληρώνουν από την τσέπη τους.

Οι κλινικές που δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με μετρητά, στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερώνουν σχετικά με τα περιστατικά τον ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι σήμερα η μόνη κλινική –όπως λένε πηγές του healthreport.gr
– που απέστειλε τις σχετικές δηλώσεις στον οργανισμό είναι γνωστή γυναικολογική κλινική της Θεσσαλονίκης. Ήταν και το πρώτο επιχείρημα στο οποίο προσπαθεί όπως φαίνεται να «πατήσει» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός για να ξεκινήσει τις διακοπές των συμβάσεων, ώστε να προκληθεί και αναστάτωση στον κλάδο.

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και βασικό θέμα θα είναι η διακοπή της σύμβασης με τη συγκεκριμένη γυναικολογική κλινική. Βέβαια η κίνηση αυτή δεν είναι τυχαία. Ο οργανισμός φαίνεται πως προσπαθεί να διαμηνύσει με κάθε τρόπο στους κλινικάρχες πως θα προχωρήσει στις απειλές του και θα κόψει όλες τις συμβάσεις.

Άλλωστε οι κλινικάρχες είχαν πάρει ήδη…κεφάλι από τον ΕΟΠΥΥ δηλώνοντας πως οι ίδιοι από το νέο έτος δε θα επιδιώξουν να κάνουν σύμβαση με τον φορέα. Πηγές αναφέρουν επίσης πως η συγκεκριμένη τακτική του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού έχει και το πράσινο φως της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Κόντρα στην κόντρα και στη μέση οι ασθενείς…
Διαβάστε επίσης

Κίνηση ματ από τις ιδιωτικές κλινικές! Μπλοκάρουν τον ΕΟΠΥΥ! Στον αέρα οι ασθενείς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button