ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Άρχισε η «εκκαθάριση» στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Πόρισμα φωτιά

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση φαίνεται ότι επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση ανοίγοντας για πρώτη φορά τα…συρτάρια του ΚΕΕΛΠΝΟ που είναι ο φορέας που ερευνάται περισσότερο από κάθε άλλο τα τελευταία χρόνια.

Και δεν ερευνάται τυχαία καθώς θεωρείται το κέντρο από όπου έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια όλα τα …ύποπτα και αμφισβητούμενα κονδύλια από κάθε κόμμα που κυβέρνησε αυτή τη χώρα.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δημοσιοποιεί –ίσως όχι τυχαία αυτήν την περίοδο σύμφωνα με πολλούς- το πόρισμα των γνωστών ως «ράμπο» της υγείας (ΣΕΥΥΠ) σχετικά με τα κονδύλια που έχουν δοθεί για διαφημίσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως λένε πληροφορίες.
Και δεν είναι λίγα τα κονδύλια αυτά.

Πάντως η υπόθεση εξετάζεται εδώ και καιρό από τους ράμπο υγείας λένε πληροφορίες του HealthReport.gr ενώ και το πόρισμα είναι έτοιμο εδώ και μέρες. Ωστόσο η δημοσιοποίησή του γίνεται τώρα.
Τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα των επιθεωρητών δείχνουν πολλά πρόσωπα – λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– αλλά το ερώτημα είναι εάν θα αποδοθούν έστω πολιτικές ευθύνες.

Άλλωστε η έρευνα έγινε σε βάθος 10 χρόνων για να διαπιστωθεί ποιοι και πόσα χρήματα έχουν δώσει σε επιχειρήσεις ΜΜΕ και όχι μόνο αλλά και για ποιο λόγο.

Οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι το πόρισμα δε δίνεται τυχαία αυτή τη χρονική περίοδο στη δημοσιότητα καθώς γίνεται προσπάθεια να περάσει το μήνυμα πως όλα θα «καθαρίσουν».
Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα αναμένεται να σταλούν στη δικαιοσύνη προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη συνέχεια.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το ΚΕΕΛΠΝΟ που θεωρείται από πολλούς ένας άκρως …αμαρτωλός οργανισμός, μπαίνει για τα καλά στο μικροσκόπιο των αρχών.
Είναι κοινό μυστικό άλλωστε πως μέσα από το ΚΕΕΛΠΝΟ οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν περάσει ουκ ολίγα ρουσφέτια και όχι μόνο.

Πάντως πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είχε παραδώσει στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) λίστα με επιχειρήσεις ΜΜΕ και δημοσιογράφους που έλαβαν μεγάλες χρηματοδοτήσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως τα στοιχεία είχαν θεωρηθεί ελλιπή και η υπόθεση «κόλλησε».

Αίσθηση είχε προκαλέσει όμως το γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος παρότι διορίστηκε στο κέντρο έπειτα από πρόταση των ΑΝΕΛ, είχε σπεύσει να διαψεύσει τις πληροφορίες του Πάνου Καμμένου. Δείτε ΕΔΩ τι ακριβώς είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος: «Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ κατά Π.Καμμένου: Δε δώσαμε «μαύρα χρήματα» σε δημοσιογράφους! Όλο το παρασκήνιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο στο HealthReport.gr: Εξισώνουν Ντυνάν-ΚΕΕΛΠΝΟ με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ!

Προς κούρεμα οι δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι θα κάνει ο νέος πρόεδρος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button