«Άστεγες» και χωρίς γιατρούς ένα χρόνο μετά οι ΤΟΜΥ! Όλα τα προβλήματα

Χωρίς το δικό τους κεραμίδι αλλά και χωρίς γιατρούς παραμένουν οι περιβόητες ΤΟΜΥ υγείας.

Ένα χρόνο μετά, οι εξαγγελλίες από την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας “για την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας από την ίδρυση του ΕΣΥ” φαίνονται ανεφάρμοστες καθώς τα προβλήματα και τα αγκάθια που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας “μοιάζουν βουνό”.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αύριο Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται πανηγυρική εκδήλωση με έντονο άρωμα εκλογών, στο Ζάππειο για την «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα: Ένας χρόνος TOMY» με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας, γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας.

Έτσι και ενώ το αρχικό σχέδιο για την ΠΦΥ προέβλεπε τη δημιουργία 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), μετά βίας φτάνουν τις 100 αν και ο στόχος ήταν να γίνουν 120 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Την ίδια στιγμή οι πολυδιαφημισμένες Τοπικές Μονάδες Υγείας, παραμένουν χωρίς δικά τους κτίρια αφού εδώ και καιρό έχουν …εισβάλει στα κτίρια των Κέντρων Υγείας, άγνωστο βέβαια με ποιο σκοπό τη στιγμή μάλιστα που καλούνται οι γιατροί των Κέντρων Υγείας να καλύψουν τις ανάγκες των ΤΟΜΥ. Δείτε ΕΔΩ την αναγκαστική μετακίνηση: «Άρχισαν τα όργανα: Οι πρώτες άρον άρον μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος»

Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νέος θεσμός είναι το γεγονός ότι οι ΤΟΜΥ παραμένουν και χωρίς γιατρούς.

Και για του λόγου του αληθές από τους 1.195 γιατρούς που θα στελέχωναν τις ΤΟΜΥ έχουν προσληφθεί μετά από δύο προκηρύξεις- 280 γιατροί και άλλοι 220 βρίσκονται σε διαδικασία διορισμού.

Οι ελπίδες προς ώρας εστιάζονται στη νέα προκήρυξη του 2019 για την πρόσληψη γιατρών, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί δεδομένου ότι η σύμβαση είναι διετής με την προσδοκία να ανανεωθεί για άλλα δύο χρόνια. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: Νέα προκήρυξη για προσωπικό στις ΤΟΜΥ στις αρχές του 2019! Όλες οι πληροφορίες

Την ίδια στιγμή από τους 2.800 γιατρούς -γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους- που θα συμβάλλονταν με τον ΕΟΠΥΥ για να καλύπτουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων του έχουν συμβληθεί μόλις 625 (κατά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών 465, κατά το υπουργείο Υγείας περίπου 600) με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους οι οποίοι θα πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά στους οικογενειακούς γιατρούς μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού οι μισθοί των οικογενειακών γιατρών των ΤΟΜΥ! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

Αλλάζει ο χρόνος επίσκεψης για τους γιατρούς στις ΤΟΜΥ! Τι προβλέπεται

Γιατροί Κέντρων Υγείας: Ποιες ΤΟΜΥ; Καταρρέουν και τα Κέντρα Υγείας!

Αυξάνονται οι ΤΟΜΥ αλλά χωρίς γιατρούς! Τι σχεδιάζεται

Προς αναζήτηση κτιρίων για τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

Υπ.Υγείας: Το νέο μοντέλο των ΤΟΜΥ δε θα είναι ιατροκεντρικό! Έρχονται οι νέες προκηρύξεις για γιατρούς

Μαρία Γλένη:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα