Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Έγκαυμα από τον ήλιο: Ανακουφιστείτε με απλές μεθόδους

Το τριήμερο του Αγίου πνεύματος πλησιάζει και επειδή αναμένεται να είναι «καυτό» οι περισσότεροι θα εκδράμουν στις παραλίες. Προσοχή ποτέ μην κυκλοφορείτε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, καπέλο, ομπρέλα και όλα τα συναφή.

Το κοκκίνισμα, το ξεφλούδισμα και ο πόνος είναι τα πρώτα σημάδια ότι έχετε πάθει έγκαυμα στην πλάτη. Στην περίπτωση που δεν λάβετε υπόψη σας τις οδηγίες των ειδικών και έχετε τα παραπάνω συμπτώματα μάθετε πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε φυσικά.

Τι να κάνετε σε περίπτωση ήπιου καψίματος

Κόψτε μια πατάτα
Μπορείτε να κόψετε μερικές φέτες πατάτας και να τρίψετε απαλά το σημείο που έχετε καεί. Καλό είναι να θυμάστε ότι τα αμυλούχα συστατικά της πατάτας καταπραΰνουν τον πόνο και αναζωογονούν την επιδερμίδα

Βάλτε γλυκερίνη, λεμόνι και ζάχαρη
Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών μπορεί να εφαρμοστεί σαν πολτός επάνω στην περιοχή και να καταπραΰνει το έντονο κοκκίνισμα.

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από γιαούρτι;
Απλώστε μια στρώση από γιαούρτι στην περιοχή που έχει καεί. Έτσι θα απομακρυνθούν τα ξηρά και νεκρά κύτταρα ενώ το δέρμα θα φαίνεται πιο φωτεινό και καθαρό, διώχνοντας τις κοκκινίλες. Το γιαούρτι είναι επίσης γνωστό για την καταπραϋντική του δράση.

Αλόη

Το φύλλο της αλόης περιέχει ένα δροσερό διάφανο τζελ, ιδανικό για να ενυδατώσει και να καταπραΰνει την επιδερμίδα. Εάν δεν έχετε αλόη στο σπίτι, προμηθευτείτε το τζελ από το φαρμακείο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button