Ειδήσεις Υγείας

Έγκαυμα στη γλώσσα: Απλά tips για να ανακουφιστείτε

Όμως πολλές φορές μία καυτή σούπα ή ένα πολύ ζεστό ρόφημα, εγκυμονεί τον κίνδυνο να καεί η γλώσσα και ο πόνος να είναι αφόρητος για αρκετές μέρες.

Μάλιστα όσο διάστημα διαρκεί το έγκαυμα τόσο περισσότερο χρόνο απαιτείται για να επανέλθει η γεύση Και αυτό γιατί όταν καίμε τη γλώσσα μας, καταστρέφονται οι γευστικές απολήξεις οι οποίες αναδημιουργούνται πλήρως μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Όπως επισημαίνει στην mail online η Eunjung Jo, οδοντίατρος στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να μην επιδεινώσετε το έγκαυμα και να επισπεύσετε την ανάρρωση.

Δείτε τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε από το έγκαυμα στη γλώσσα:

Ήπια διατροφή

Ακολουθήστε ήπια διατροφή που δεν θα επιδεινώσει το κάψιμο, λέει η Eunjung Jo, οδοντίατρος στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα συστήνει να αποφεύγονται τροφές όπως τα καυτά, τα παγωμένα και τα πικάντικα

Όχι όξινα ροφήματα

Αποφύγετε να πιείτε καφέ, κρασί και αναψυκτικά για τουλάχιστον δύο ημέρες, καθώς και τα τρία είναι πολύ όξινα, που σημαίνει ότι θα ερεθίσουν το δέρμα και θα καθυστερήσουν τη διαδικασία επούλωσης.

Διατηρήστε το στόμα καθαρό

Μετά από ένα κάψιμο, βουρτσίζετε τα δόντια σας, χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα και πίνετε άφθονο νερό για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα τροφών και βακτήρια από το στόμα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μωβ γλώσσα: Ποιες ασθένειες μπορεί να κρύβει;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button