ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έκκληση Νοσοκομειακών γιατρών: Ανοίξτε τα νοσοκομεία δωρεάν σε όλους τους ασθενείς!

Δωρεάν τόσο για νοσηλεία όσο και για παρακλινικές εξετάσεις. Σημειώνει χαρακτηριστικά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ): «καλούμε τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας, των Υγειονομικών Περιφερειών και των διοικήσεων των νοσοκομείων:

Να καταργήσουν κάθε είδους πληρωμή από ασθενείς, ανασφάλιστους και ασφαλισμένους, για οποιαδήποτε παροχή, οποιαδήποτε θεραπευτική πράξη, οποιαδήποτε παρακλινική εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Η πάγιά μας αυτή θέση για αυτονόητους λόγους, γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη και επιτακτική».

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται σημαντική μείωση στην κίνηση των ασθενών στα νοσοκομεία, κάτι που αποδίδεται στην ανησυχία των ασθενών για πιθανή πληρωμή ή για περαιτέρω έξοδα μετακίνησης δεδομένης και της έλλειψης ρευστότητας.

Ταυτόχρονα η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και η τροφοδοσία τους με υλικά, φάρμακα, τρόφιμα κλπ. Επίσης αναφορά καθόλου τυχαία καθώς με βάση την αποκάλυψη του HealthReport.gr (διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ), ήδη κάποια μεγάλα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην τροφοδοσία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων καθώς οι προμηθευτές τροφίμων ειδικά νωπών προϊόντων ζητούν μετρητά για να παραδώσουν τα υλικά τους.

Παράλληλα οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν επιτακτικά να εξασφαλιστεί πλήρως η μισθοδοσία και η πληρωμή εφημεριών και υπερωριών σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μπλοκάρει» η τροφοδοσία τροφίμων στα νοσοκομεία! Μετρητά ζητούν οι προμηθευτές

Με το σταγονόμετρο τα φάρμακα στα φαρμακεία! Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

«Πάγωσαν» τα νοσοκομεία από τις πολιτικές εξελίξεις! Τι φοβούνται οι εργαζόμενοι

Δείτε τι προβλέπει η τελευταία πρόταση των δανειστών για την Υγεία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button