ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έκλεισε η διαπραγμάτευση για τις γ-σφαιρίνες! Επάρκεια για έναν χρόνο παρά τον κορονοϊό

Με διαδικασίες εξπρές ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση της αρμόδιας επιτροπής φαρμάκων με τις φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν στην χώρα μας γ- σφαιρίνες όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Πρόκειται για τα προϊόντα αίματος που λαμβάνουν εκατοντάδες ασθενείς στη χώρα μας που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και οι οποίοι ζούσαν με αγωνία τις τελευταίες ημέρες για το αν οι γ-σφαιρίνες θα ήταν διαθέσιμες στην ελληνική αγορά.
Άλλωστε τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα παρουσιάζουν παγκόσμια έλλειψη η οποία αναμένεται να ενταθεί μάλιστα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Επάρκεια τουλάχιστον για έναν χρόνο

Όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, στη συμφωνία που υπεγράφη ήδη συμμετέχουν τέσσερις φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες δεσμεύτηκαν ότι θα έχουν αποθέματα για να προμηθεύουν την ελληνική αγορά τουλάχιστον για έναν χρόνο, έστω κι αν συνεχισθεί η κρίση με τον κορονοϊό για μεγάλο διάστημα.

Με τη νέα διαπραγμάτευση που ολοκληρώθηκε εξασφαλίσθηκαν τουλάχιστον 600 κιλά γ-σφαιρίνης που επαρκεί για τους υπάρχοντες ασθενείς στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button