ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έκοψαν τις εξετάσεις για Διαβήτη στους Παθολόγους! Στα κάγκελα οι γιατροί

Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου στον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ της εταιρείας που χειρίζεται το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, γιατροί με ειδικότητα παθολογίας δεν μπορούν να γράψουν πλέον εξετάσεις που αφορούν το πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ασθενών και γιατρών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά: “Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ο παθολόγος να μπορεί να διαγνώσει, να αντιμετωπίσει την νόσο, αλλά να μην μπορεί να αναγράψει εξετάσεις για την παρακολούθηση και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας“.

Ο κλάδος ζητά από την ΗΔΙΚΑ να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα προκειμένου όπως αναφέρει: “Να αποφευχθούν οδυνηρές συνέπειες προς τους ασθενείς”.

Ήδη πάντως σε πολλά ιατρεία ανά τη χώρα ασθενείς με διαβήτη χρειάσθηκε να πάνε στον Παθολόγο τους και να φύγουν άπραγοι καθώς το σύστημα μπλοκάρει κάθε προσπάθεια των γιατρών να συνταγογραφήσουν σημαντικές εξετάσεις που θεωρούνται καθοριστικές για την παρακολούθηση της νόσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε 15 μέρες! Τα σενάρια που εξετάζονται

Μαζική άρνηση γιατρών σε ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ! Τι υποστηρίζουν οι Παθολόγοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button