ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έκτακτες συσκέψεις για τη γρίπη! Τι συστήνουν οι ειδικοί

Μπορεί να βρισκόμαστε ήδη στο Φεβρουάριο, αλλά το κύμα της γρίπης όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά φαίνεται ότι βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και οι υπόλοιπες υγειονομικές υπηρεσίες επιχειρούν να καταγράψουν τη σημερινή κατάσταση και να εκτιμήσουν την πορεία της νόσου το επόμενο διάστημα.
Άλλωστε το πρόβλημα του μη εμβολιασμού του πληθυσμού παραμένει ψηλά στην ατζέντα και προκαλεί έντονη ανησυχία στους ειδικούς.

Και το ζήτημα είναι πως οι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης αυξάνονται κυρίως σε όσους έπρεπε αλλά δεν είχαν εμβολιαστεί.
Οι τελευταίες καταγραφές του ΚΕΕΛΠΝΟ μιλούν για συνολικά 36 θανάτους από τη γρίπη από την έναρξη της περιόδου ενώ μόλις την τελευταία εβδομάδα κατεγράφησαν 10 θάνατοι από επιπλοκές του ιού της γρίπης.

Αξιοσημείωτο είναι πως από όσους έχασαν τη ζωή τους μόνο το 22% ήταν εμβολιασμένοι.

Γι αυτό και οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνουν τον εμβοιασμό ειδικά των ευπαθών ομάδων ακόμη και τώρα παρότι βρισκόμαστε στα μέσα της περιόδου του κύματος της γρίπης.
Άλλωστε εκτιμάται ότι και φέτος το κύμα της νόσου μπορεί να φθάσει μέχρι και τα τέλη Μαρτίου.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνουν σε διάφορους φορείς και μονάδες προκειμένου να ενημερώσουν για τη γρίπη, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής ενημερώνουν για το θέμα στο Δήμο Αμαρουσίου με την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων (ΚΕΔΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις σκιώδεις προσλήψεις στο πολύπαθο ΚΕΕΛΠΝΟ δια χειρός Πολάκη! Όλο το παρασκήνιο και οι μισθοί

Υπ.Υγείας: Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι «offshore εταιρεία»! Επίθεση και στους εργαζόμενους

Χωρίς αντιδραστήρια και υλικά τα Εργαστήρια Δημόσιας Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ! Γιατί ξέμειναν από ρευστό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button