ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έκτακτη συνάντηση υπουργείου Υγείας και ΕΟΦ με φαρμακοποιούς για τις ελλείψεις φαρμάκων

Εκτείνεται η ανησυχία στην αγορά φαρμάκου αλλά ιδιαιτέρως στους ασθενείς από τις ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται τόσο στα ράφια των φαρμακείων όσο και στα νοσοκομεία.

Το πρόβλημα αυξάνεται όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες, ενώ αναζητείται επείγουσα λύση από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως καταγράφηκε μία διαμάχη μεταξύ υπουργείου Υγείας και φαρμακοποιών για το μέγεθος του προβλήματος, καθώς το υπουργείο Υγείας επισήμως δηλώνει ότι οι ελλείψεις περιορίζονται σε 27 φάρμακα, τη ώρα όμως που οι φαρμακοποιοί μιλούν και για δεκάδες άλλα.

Πάντως αναζητούνται λύσεις πιο μόνιμες, καθώς όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr έχουν ξεκινήσει σε άτυπη φάση μέχρι στιγμής αλλά σύντομα επισήμως, οι συζητήσεις του ΕΟΦ με ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να υπάρξει συμφωνία για παραγωγή κάποιων βασικών φαρμάκων που λείπουν συχνά πυκνά από την ελληνική αγορά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Επιστρατεύονται ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για να παράξουν φάρμακα που παρουσιάζουν ελλείψεις! Έκτακτη σύσκεψη στο υπ.Υγείας»

Ελλείψεις φαρμάκων

Οι φαρμακοποιοί

Σε ότι αφορά τα φάρμακα καθημερινής χρήσης που λείπουν από τα φαρμακεία της γειτονιάς, φαίνεται ότι έχουν εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για το υπουργείο Υγείας. Γι αυτό και στη σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα με εκπροσώπους του κλάδου θα επιχειρηθεί να καταγράφεται αναλυτικά το πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο με τη δήλωση από την πλευρά των φαρμακοποιών όσων σκευασμάτων απουσιάζουν.

Αναμένεται μάλιστα να αξιοποιηθεί ειδική πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί με τον ΕΟΦ ώστε να υπάρχει μία κοινή βάση δεδομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΦ: Νέα μέτρα για φρένο στις ελλείψεις φαρμάκων! Τι σχεδιάζεται

Φαρμακοποιοί: Να γιατί πρέπει να γίνονται εμβολιασμοί στα φαρμακεία

Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης λόγω καιρού! Τι σκευάσματα λείπουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button