ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έκτακτη σύσκεψη γιατρών -ασθενών για το νέο σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς! Όλες οι λεπτομέρειες

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν σήμερα γιατροί και ασθενείς με κοινό θέμα προβληματισμού το νέο σύστημα παραπομπών στους ειδικούς γιατρούς που θα εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ένα σύστημα που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προσκόμματα στην πρόσβαση των ασθενών στους ειδικούς γιατρούς, όπως υποστηρίζει ο κλάδος. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Δείτε πότε μπαίνει σε εφαρμογή το νέο σύστημα παραπομπών με τον οικογενειακό γιατρό! Τι ανακοίνωσε το υπ. Υγείας”
Γι’ αυτό και ο ΙΣΑ συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με τις Ενώσεις των ασθενών ώστε να υπάρχει κοινή αντίδραση.

Άλλωστε ο ιατρικός κόσμος από την πρώτη στιγμή ήταν αντίθετος με τις αλλαγές και την υποχρεωτική πρώτη ιατρική εξέταση σε οικογενειακό γιατρό πριν γίνει επίσκεψη σε ειδικό.
Βέβαια οι αλλαγές επιβάλλονται στο υπουργείο Υγείας από τους δανειστές, ωστόσο η χώρα μας δε διαθέτει καν τον απαιτούμενο αριθμό των οικογενειακών γιατρών.

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι ειδικότητες που αναζητούνται γυρίζουν την πλάτη στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις του υπουργείου Υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγκάστηκε να αυξήσει κάπως τις αμοιβές του κλάδου ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον. Δείτε ΕΔΩ τις νέες αμοιβές: “Ιδού η νέα πρόταση για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών!”

Πάντως το υπουργείο Υγείας θεωρεί βέβαιο ότι θα προχωρήσει η συγκεκριμένη αλλαγή στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς έχει δώσει και τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στην τρόικα στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οδηγίες τρόικας για διορθωτικές κινήσεις από το υπουργείο υγείας!

Τρόικα καλεί σήμερα υπ. Υγείας! Ποια μέτρα δεν εφαρμόστηκαν!

Τέλος οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά το νέο σύστημα παραπομπών με τον οικογενειακό γιατρό

Νέες ΤΟΜΥ με αυστηρό σύστημα παραπομπής! Πως θα βλέπουμε ειδικό γιατρό από το 2018

Πως θα γίνεται η παραπομπή από τις ΤΟΜΥ στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button