ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έκτακτη σύσκεψη γιατρών της Αθήνας για τον οικογενειακό γιατρό! Τι οργανώνει ο ΙΣΑ

Συγκεκριμένα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Παθολόγους, Παιδιάτρους και Γενικούς Γιατρούς στις 26/6/2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 2:30 μ.μ. στα Γραφεία του Ι.Σ.Α. προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς όλες οι εξελίξεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Άλλωστε οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μετά και την ανακοίνωση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ ότι στις 15 Ιουλίου λήγουν οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: “ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι συμβάσεις Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων στις 15 Ιουλίου! Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος”

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας επιχειρεί να οργανώσει ένα κοινό μέτωπο στον κλάδο ώστε να μην υπογραφούν άρον άρον οι συμβάσεις που περιλαμβάνουν απαξιωτικούς όρους για τους γιατρούς. Ήδη εξάλλου οι Παθολόγοι μέσω της Επαγγελματικής τους Ένωσης καλούν τους συναδέλφους τους να μην υπογράψουν τις συμβάσεις.

Και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) από την πλευρά της δηλώνει ότι από τις 15 Ιουλίου και μετά δεν θα αποζημιώνει τους γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ, συνεπώς ο κλάδος δε θα πληρώνεται, παραπέμποντας ουσιαστικά σε είσπραξη των επισκέψεων από τους ασθενείς οι οποίοι θα πρέπει στη συνέχεια να σπεύδουν στον ΕΟΠΥΥ για να ζητήσουν τα χρήματά τους. Δείτε ΕΔΩ τι λέει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: “Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από τις 16 Ιουλίου!”

Αντίστοιχα αναμένεται να κινηθεί και ο ΙΣΑ καλώντας τους γιατρούς να μη δεχθούν τους όρους της νέας σύμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οικογενειακός γιατρός ετών …75! Οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς 3ης ηλικίας

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από τις 16 Ιουλίου!

ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι συμβάσεις Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων στις 15 Ιουλίου! Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button