ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έκτακτη σύσκεψη Πολάκη με Συλλόγους ασθενών για το νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου και χωρίς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥΣωτήρη Μπερσίμη, ενημερώνονται στο υπουργείο εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος αλλά και Σύλλογοι ασθενών για τον νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ) ο οποίος παρουσιάζει σημαντικά κουρέματα σε παροχές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ιδού ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει για υπερχρεώσεις κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, γιατρών»

Εξάλλου εδώ και μέρες οι Σύλλογοι ασθενών αλλά και το αναπηρικό κίνημα διαμαρτύρονται για τις αλλαγές και τις περικοπές σε είδη και υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται ότι επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα, δεδομένου ότι οι ασθενείς έχουν προαναγγείλει ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους.

 

 

 

 

 

 

Μεταξύ των περικοπών είναι δραστική μείωση των αναλώσιμων υλικών σε διαβητικούς, περιορισμός σε μετακινήσεις και εξετάσεις για αναπήρους και νεφροπαθείς αλλά και επιβαρύνσεις σε σοβαρές θεραπείες.

Ο Παύλος Πολάκης αναμένεται να εξηγήσει το σκεπτικό της κυβέρνησης λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αλλά και να επιχειρηματολογήσει υπερ του εξ ορθολογισμού των δαπανών του ΕΟΠΥΥ.

Αίσθηση προκαλεί πάντως και στους Συλλόγους των Ασθενών, όπως μεταφέρουν παραβρισκόμενοι στη σύσκεψη στο HealthReport.gr, η απουσία του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ ο οποίος ούτως ή άλλως δεν είχε καμία συμμετοχή στη σύνταξη του νέου ΕΚΠΥ καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο στον αντιπρόεδρο του Οργανισμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button