Φάρμακα

Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι: Θα κάνουμε κοινωνικό συμβόλαιο για τα φάρμακα! Τι είπαν στον πρωθυπουργό

 

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων και οι αντιπρόεδροι Δημήτρης Δέμος και Βασίλης Κάτσος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν πρόσφατα με τον πρωθυπουργό διατύπωσαν με σαφήνεια τις θέσεις της ΠΕΦ για την πολιτική Υγείας και στοιχειοθέτησαν τα αδιέξοδα που διαχρονικά έχουν περιορίσει το Ελληνικό φάρμακο στο 18% της ελληνικής αγοράς, εκχωρώντας τη δεσπόζουσα θέση στα εισαγόμενα φάρμακα.

 
Οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ εξήγησαν στον κ. Σαμαρά πως ακόμα και στο πλαίσιο του υφιστάμενου «κλειστού» προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο δυναμισμός της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας προς όφελος των ασφαλισμένων, των Ταμείων και της εθνικής οικονομίας.

 

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να σταματήσουμε να εισάγουμε ό,τι παράγουμε. Και με αυτές τις προϋποθέσεις, διατυπώθηκε η πρόταση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας για ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο, με το οποίο θα δεσμεύεται για τα εξής:

 
• Για τη δυνατότητά της να καλύψει το 70% των φαρμακευτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το 50% της νοσοκομειακής με αξιόπιστα, επώνυμα και οικονομικά φάρμακα

 
• Για νέες άμεσες επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό, σε τεχνολογία αιχμής, σε έρευνα και τεχνογνωσία

 
• Για ενίσχυση της απασχόλησης με τουλάχιστον 2.000 νέες προσλήψεις

 
Οι προτάσεις της ΠΕΦ εντάσσονται στη λογική ότι η υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων θα οδηγήσει σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, που θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση της εθνικής οικονομίας, αλλά και της ανταγωνιστικής παρουσίας του Ελληνικού Φαρμάκου στις διεθνείς αγορές.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button