ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ένας αστυνομικός, ένας πρώην συνεργάτης του Πολάκη και ένας «παλιός» στη Διοίκηση των ΥΠΕ! Τα νέα πρόσωπα της Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εκπλήξεις επιφύλασσε η πρόταση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα επτά πρόσωπα που θα γίνουν Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Οι προτάσεις που θα σταλούν στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να δοθεί το πράσινο φως, δεν ήταν συνηθισμένες. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα ονόματα: “Ιδού οι νέοι Διοικητές των ΥΠΕ! Όλα τα ονόματα”

Ένας Αστυνομικός στην Υγεία

Ο υπουργός Υγείας καταρχάς επέλεξε για την «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (1η ΥΠΕ) έναν αστυνομικό με πολλά χρόνια καριέρας πίσω του.
Ο Παναγιώτης Στάθης που έχει υπάρξει Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής μέχρι το 2015, ουδεμία σχέση έχιε με τον τομέα της Υγείας, λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Παναγιώτης Στάθης
Ο νέος Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης

Ωστόσο επελέγη επειδή θεωρείται πρόσωπο χαμηλών τόνων με εργατικότητα, ενώ και η φήμη που άφησε στην Ελληνική Αστυνομία, θεωρείται από τις καλύτερες.
Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο κ.Στάθης χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του Βασίλη Κικίλια καθώς έχουν συνεργασθεί στο παρελθόν και γνωρίζονται καλά από την εποχή που ο νυν υπουργός Υγείας ήταν υπουργός Δημοσίας Τάξεως.

Ένας συνεργάτης και του Πολάκη

Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται να επέλεξε και πρόσωπα που προέρχονται από το στενό κομματικό πυρήνα της ΝΔ, αλλά και ανθρώπους που έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, αλλά και στελέχη που συνεργάστηκαν και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη θέση του παραμένει και μάλιστα αναβαθμίζεται ο μέχρι πρότινος Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, ο οποίος γίνεται πλέον Διοικητής της 4ης ΥΠΕ.

Ο Δημήτρης Τσαλικάκης της 4ης ΥΠΕ

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ.Τσαλικάκης παρέμεινε στη θέση του από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα οπότε και αναβαθμίστηκε. Πολλοί λένε μάλιστα στο HealthReport.gr ότι διατηρούσε στενές σχέσεις συνεργασίας με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Θεωρείται εξαιτίας αυτού άνθρωπος…αντοχής, όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ο «παλιός» είναι αλλιώς

Στο μεταξύ όμως ένας άνθρωπος που ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που στελέχωσαν τις ΥΠΕ όταν αυτές δημιουργήθηκαν από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Παπαδόπουλο το 2001 ήταν ο Φώτης Σερέτης.

Ο Φώτης Σερέτης

Επανέρχεται στα πράγματα της Υγείας ακόμη και από τις ίδιες θέσεις, αφού αναλαμβάνει την 5η ΥΠΕ.
Ο Φώτης Σερέτης υπήρξε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας (2001-2002). Την περίοδο εκείνη οι σημερινές Υγειονομικές Περιφέρειες  ονομάζονταν ΠΕΣΥΠ.
Στη συνέχεια έγινε Πρόεδρος – Γενικός Διευθυντής ΠΕΣΥΠ Στερεάς Ελλάδας (2002-2003),
Πρόεδρος – Γενικός Διευθυντής Γ. ΠΕΣΥΠ ΑΤΤΙΚΗΣ (2003-2004), ενώ υπήρξε και
Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος ΠΕΣΥΠ Α.Ε. (2003-2004).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμο το σχέδιο για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Με αργούς ρυθμούς το σχέδιο για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση στα δημόσια νοσοκομεία! Όλα τα αγκάθια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button