ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ένα ρουσφέτι που έφερε …δυσμενή μετάθεση! Μια απίστευτη ιστορία στο Ασκληπιείο Βούλας!

Σε δυσμενή μετάθεση από τη Βούλα στην Αγία Βαρβάρα υποχρεώθηκε εργαζόμενος του Ασκληπιείου επειδή όπως καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων αρνήθηκε να κάνει ρουσφέτι.

Σε εποχές μνημονίων και συμβιβασμών φαίνεται ότι συμβαίνουν και αυτά: Αρνήθηκε να κάνει κυβερνητικό ρουσφέτι και βρέθηκε εκτός Νοσοκομείου.

Την καταγγελία κάνει το Σωματείο των Εργαζομένων στο «Ασκληπιείο Βούλας» και αφορά τον Διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου.
Ειδικότερα σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων την Τρίτη 20/12/2016, η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ έστειλε εντολή απόσπασης του Διοικητικού Διευθυντή του Νοσοκομείου, από το Ασκληπιείο Βούλας στο….. Νοσοκομείο της Αγ. Βαρβάρας επικαλούμενη «υπηρεσιακές ανάγκες».

Σύμφωνα με το Σωματείο ο εργαζόμενος «αρνήθηκε να εξυπηρετήσει και να κάνει το ρουσφέτι που του ζητήθηκε στο πλαίσιο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 2ης ΥΠΕ και γι’ αυτό τον εκδικείστε».

Η νοσηλεύτρια…γραμματέας

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ζητήθηκε από τον Διοικητικό Διευθυντή να εισηγηθεί θετικά, για την κατάληψη θέσης ΠΕ Διοικητικού, για την νοσηλεύτρια που εργάζεται αποσπασμένη ως ιδιαιτέρα της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ. Αυτός αρνήθηκε.

«Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε, παρά τις απαράδεκτες πιέσεις του Διοικητή του Ασκληπιείου να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, και δέχτηκε την εισήγηση του Συναδέλφου. Και η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ θύμωσε... Κι έτσι, ανακάλυψε «υπηρεσιακές ανάγκες» αναφέρει το Σωματείο των Εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την συστηματική προσπάθεια δημιουργίας του νέου μηχανισμού, από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη φορά, «εξυπηρετήσεων» και τρομοκρατίας, που πάνε να στήσουν στο Ασκληπιείο Βούλας.

Και οι καταγγελίες των εργαζομένων έχουν διατυπωθεί πολλάκις από το επίσημο συνδικαλιστικό τους όργανο την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία εξαιτίας αυτού έχει ξεκινήσει και πόλεμο με τον αν.υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Άλλωστε ο υπουργός αρνείται ότι τα νοσοκομεία έχουν προβλήματα ή γίνονται ρουσφέτια. Δείτε ΕΔΩ μια χαρακτηριστική κόντρα: “Συνεχίζεται ο πόλεμος υπ. Υγείας-ΠΟΕΔΗΝ! Τι λένε οι δύο πλευρές για το νοσοκομείο Κορίνθου”

«Μέσα σε μία νύχτα θέσεις μεταφέρονται από τη Νοσηλευτική στη Διοικητική Υπηρεσία για να εξυπηρετήσουν ημέτερους, ενώ οι Συνάδελφοί μας υφίστανται καθημερινές απειλές, υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά. Αλλού ταξίματα κι αλλού εκβιασμοί… Κι ένα καφκικό κλίμα, που απειλεί καθημερινά την έτσι κι αλλιώς τραυματισμένη ψυχική ισορροπία Υγειονομικών και Γιατρών, που καλούνται, επί μακρόν, να προσφέρουν στον άρρωστο τον καλύτερό τους εαυτό, στις χειρότερες συνθήκες.»

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν τη στιγμή που το νοσοκομείο δε διαθέτει υλικά, βασικό υγειονομικό υλικό για απλές εξετάσεις αφού λείπουν από το ταμείο …300.000 ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει με το ασφαλιστικό για τους νέους γιατρούς του ΕΣΥ από το 2017! Οι απορίες και τα κενά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button