ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έξαλλοι οι εργαστηριακοί γιατροί για δηλώσεις του πρωθυπουργού! Δείτε τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Στα κάγκελα είναι οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα για δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ 3 στις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε ότι οι γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα ζητούν χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ τα οποία δεν δικαιούνται.

Πατήστε ΚΛΙΚ στον σύνδεσμο παρακάτω για να δείτε τις επίμαχες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:

https://www.youtube.com/watch?v=DTb8Q0yNWEs&app=desktop

Ο κλάδος διαμαρτύρεται έντονα καθώς ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι επιχειρούν να εισπράξουν χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ αφού ζητούν μπροστά λεφτά που δεν τους ανήκουν.

διαγνωστικά κέντρα

Να σημειωθεί ότι είναι γνωστό σε όλους ότι ο κακοπληρωτής ΕΟΠΥΥ, αφού έχουν δοθεί οι υπηρεσίες από τους γιατρούς, όχι μόνο δεν τους πληρώνει στη ώρα τους, αλλά κουρεύει και σε ποσοστό ακόμη και 70% αυτά που πρέπει να εισπράξουν.

Το συντονιστικό όργανο των κλινικοεργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Ο κλάδος των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών, ιατρών, πολυιατρείων και διαγνωστικών κέντρων διαμαρτύρεται εντόνως για την άγνοια και την αναλγησία, με την οποία εκφράστηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΤ3, για τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια της χώρας τα οποία έχουν υποστεί οικονομική ασφυξία.

διαγνωστικά κέντρα

Δεν γίνεται αντιληπτό από που προκύπτει ότι ζητάμε μπροστά λεφτά που δεν μας ανήκουν, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, ενώ αντιθέτως εξετάζουμε δωρεάν, μας κουρεύουν τα δεδουλευμένα μας και μας πληρώνουν μετά από μήνες».

Οι εργαστηριακοί γιατροί με επιστολή τους στον πρωθυπουργό αναλύουν βήμα προς βήμα το πως συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.
Να σημειωθεί πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρηματολόγησε και με την πρόσφατη απεργία του κλάδου υποστηρίζοντας ότι έγινε ουσιαστικά για να εκβιαστεί ο ΕΟΠΥΥ και να δώσει τα χρήματα.

διαγνωστικά κέντρα

Ωστόσο διαγνωστικά κέντρα και εργαστηριακοί γιατροί διέκοψαν τις κινητοποιήσεις τους καθώς θεώρησαν ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους λόγω της προεκλογικής περιόδου, ενώ σκοπεύουν να συνεχίσουν με την επόμενη κυβέρνηση. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Διαγνωστικά Κέντρα: Γιατί σταματήσαμε τις κινητοποιήσεις!»

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις τελευταίες κινητοποιήσεις του κλάδου τόσο τα μικρά εργαστήρια όσο και οι μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών, για πρώτη φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους μπροστά στον κίνδυνο να μπουν λουκέτα εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλη η αλήθεια για τα 30 εκατ. ευρώ που έταξε ο υπουργός Υγείας στα διαγνωστικά κέντρα για να σταματήσουν την απεργία!

Διαγνωστικά κέντρα: Με άδεια χέρια έφυγαν από τον υπ.Υγείας αλλά προς αναστολή των κινητοποιήσεων ο κλάδος!

Διαγνωστικές εξετάσεις με το σταγονόμετρο από τις αρχές Ιουλίου! Τι αλλάζει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button