ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έπεσε «μαύρο» στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση! «Χρεώνει» φάρμακα που δε χορηγήθηκαν

Με τεχνικά προβλήματα στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ξεκίνησε ο μήνας για τους γιατρούς, τα φαρμακεία αλλά και όλες τις μονάδες υγείας της χώρας.

Το σύστημα από νωρίς το πρωί κι ενώ οι περισσότεροι ιδιώτες γιατροί ειδικά της περιφέρειας βρίσκονταν ήδη στα ιατρεία τους, διαπίστωσαν πως το σύστημα της ΗΔΙΚΑ παρουσίαζε «error».
Εκτός αυτού όμως πολλοί χρήστες του συστήματος είδαν ότι είχαν χρεωθεί συνταγές φαρμάκων που όμως δεν είχαν χορηγήσει ποτέ.

Μάλιστα στους περισσότερους γιατρούς εμφανίζονταν σημείωμα ότι έχουν ήδη ξεπεράσει το όριο των φαρμάκων που μπορούν να χορηγούν ανά μήνα.
Επικράτησε αναστάτωση ενώ τα τηλεφωνικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ έπιασαν «φωτιά» από τις εκατοντάδες κλήσεις διαμαρτυρόμενων γιατρών.

Άλλωστε οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν και άλλα θέματα να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ημέρες με τις σφραγίδες. Δείτε ΕΔΩ: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Φόβοι για νέες περικοπές χρημάτων λόγω μιας σφραγίδας! Λήγει η προθεσμία του ΕΟΠΥΥ»

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως αιτία του τεχνικού προβλήματος είναι αυτή τη φορά η ενσωμάτωση νέων στοιχείων που υποχρεώνουν τους γιατρούς να αναγράφουν δίπλα από κάθε εξέταση και την αιτία δηλαδή να αναφέρουν και τον κωδικό ICD 10 για τη διάγνωση.

Τα νέα στοιχεία πρέπει να ενσωματώνονται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση από την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ: «Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 30/9/2016 στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ενεργοποιείται η συσχέτιση εξετάσεων με ICD10 διάγνωση.

Κάθε εξέταση που προστίθεται σε ένα παραπεμπτικό θα πρέπει να συσχετίζεται με μία από τις ICD10 διαγνώσεις που έχουν προστεθεί στο παραπεμπτικό (υποχρεωτικό). Επίσης, ο ιατρός έχει τη δυνατότητα να δηλώσει τον λόγο για τον οποίο συνταγογραφεί συγκεκριμένη εξέταση, για διάγνωση ή για παρακολούθηση (προαιρετικό).

Η συσχέτιση εξετάσεων με ICD10 διάγνωση θα ενεργοποιηθεί σήμερα στη διαδικτυακή εφαρμογή και στις 4/10/2016 στο ΑΡΙ ιατρών. Λόγω εργασιών για τη νέα έκδοση, ενδέχεται να παρουσιαστούν καθυστερήσεις στην εφαρμογή σήμερα από τις 15:30 έως τις 16:00.»

Ωστόσο το σύστημα φαίνεται πως δεν άντεξε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν όλα τα προβλήματα από το πρωί της Δευτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Φόβοι για νέες περικοπές χρημάτων λόγω μιας σφραγίδας! Λήγει η προθεσμία του ΕΟΠΥΥ

Αλλάζει ο τρόπος πρόσληψης των γιατρών στο ΕΣΥ! Τι ετοιμάζεται

Τέλος στις παρατάσεις θητείας για τους επικουρικούς γιατρούς! Οι οδηγίες του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button