Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Έρευνα: Από ποια ηλικία μικραίνουν τα…ανδρικά προσόντα;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας όταν τα χρόνια περνούν τα επίπεδα τεστοστερόνης στο ισχυρό φύλο μειώνονται με συνέπεια να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να χρειάζεται για να διεγερθεί.

Επίσης η ηλικία προκαλεί μείωση στον όγκο του σπέρματος και μια σταδιακή φθορά στη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Μελέτες δείχνουν πως με τον καιρό η λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος εξασθενεί, αποτέλεσμα χαλαρωμένων μυών στην κύστη και σε πολλές περιπτώσεις, διόγκωσης του προστάτη.

Μέγεθος

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας η πρόσληψη βάρους είναι συνηθισμένη καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Το λίπος που συσσωρεύεται στην κάτω κοιλία,  έχει σαν συνέπεια να κάνει τα ανδρικά προσόντα να φαίνονται μικρότερα.

«Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, το κοιλιακό λίπος “θάβει” τα ανδρικά κάλλη προσόντα. Ένας κίνητρο για τους υπέρβαρους ασθενείς να χάσουν τα περιτά κιλά είναι πως θα κερδίσουν έως και 2,5 εκατοστά σε μήκος».

Επιπλέον σ’ αυτή την εμφανή συρρίκνωση (η οποία είναι αναστρέψιμη) το πέος τείνει να παθαίνει και μια πραγματική (και μη αναστρέψιμη) μείωση μεγέθους. Η μείωση –και σε μήκος και σε πάχος- τυπικά δεν είναι δραματική, όμως μπορεί να είναι διακριτή. «Αν το πέος ενός άνδρα σε στύση είναι 15 εκατοστά όταν είναι στα 30, μπορεί να είναι 12,5 ή 14 όταν φτάσει τα 60 ή 70».

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας το πέος χάνει την ευαισθησία του με τον καιρό. Αυτό μπορεί να δυσκολεύει τη στύση και τον οργασμό. Αν κάνει τον οργασμό λιγότερο ευχάριστο παραμένει αναπάντητο ερώτημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button