Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Έρευνα: Γιατί είναι αναγκαίο το συχνό σεξ;

Με το επιχείρημα αυτό κάθε εργαζόμενος στη Σουηδία θα δικαιούται διάλειμμα μίας ώρας τη μέρα για να κάνει σεξ. Μάλιστα… Χωρίς να χάνει χρήματα από τον μισθό του ή να του επιβάλλει κάποιος με ποιον θα κάνει σεξ, που θα το κάνει, πώς ή πόσες φορές.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι το αραιό σεξ έχει σοβαρές συνέπειες στον οργανισμό.

Στο πλαίσιο αυτό νέες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι δεν κάνουν συχνά σεξ είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος, τις λοιμώξεις και άλλες παθήσεις.

Και για του λόγου του αληθές  ερευνητές πανεπιστημίου της Pennsylvania, υποστηρίζουν πως  όσοι κάνουν σεξ μια με δυο φορές την εβδομάδα εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα ανοσοποιητικής ουσίας, η οποία δραστηριοποιείται στην πρώτη φάση άμυνας του οργανισμού απέναντι σε ανεπιθύμητους εισβολείς.

Μυαλό ξυράφι

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour, οι γυναίκες με δραστήρια σεξουαλική ζωή πετυχαίνουν καλύτερες βαθμολογίες στα τεστ αξιολόγησης της λεγόμενης ενεργής μνήμης, η οποία είναι υπεύθυνη για την προσωρινή αποθήκευση και επεξεργασία των πληροφοριών.

Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι οι πιο σεξουαλικά δραστήριες γυναίκες είχαν καλύτερες επιδόσεις στην απομνημόνευση λέξεων παρά προσώπων. Παράλληλα άλλες  έρευνες επιστημόνων από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου στη Σκοτία έδειξαν πως τα ζευγάρια που κάνουν σεξ τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα δείχνουν 4 με 7 χρόνια νεότερα, σε σχέση με όσους δεν έχουν τακτικές σεξουαλικές επαφές.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button