Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Έρευνα: Πέντε λόγοι για να κάνετε σεξ κάθε βράδυ

Τόννοι μελανιού έχουν χυθεί για τα οφέλη του σεξ στη διατήρηση της καλής υγείας. Νέα έρευνα αποκάλυψε γιατί πρέπει να κάνετε σεξ κάθε βράδυ.

Δυναμώνει τη σχέση

Το βασικό ερώτημα είναι αν το σεξ δυναμώνει το γάμο ή αν ένας καλός γάμος οδηγεί σε συχνό σεξ και το πανεπιστήμιο του Tennessee, έχει μια καλή απάντηση. Ερευνητές του πανεπιστημίου βρήκαν συγκεκριμένα, πως νευρικά και ευερέθιστα άτομα ένιωθαν καλύτερα στις σχέσεις τους, τις περιόδους που είχαν συχνή σεξουαλική δραστηριότητα με το σύντροφό τους.

Το σεξ λύνει προβλήματα

Όσο πιο συχνά έχει σεξουαλική επαφή ένα ζευγάρι, τόσο πιο λίγα προβλήματα έχει ή τόσο πιο εύκολα μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Πάντα η δυάδα είναι πιο «δυνατή» από την μονάδα.

Τέρμα το άγχος

Την ώρα του σεξ το μυαλό «καθαρίζει»: δεν υπάρχει άγχος, δεν υπάρχουν δύσκολες σκέψεις. Είναι με λίγα λόγια ένα διάλειμμα από την (δύσκολη) καθημερινότητα.

Βοηθάει στον ύπνο

Η χαλάρωση και η ηρεμία που ακολουθεί μετά από το σεξ είναι σίγουρο το απόλυτο αντίδοτο στην αϋπνία και στον ανήσυχο ύπνο. Τέρμα οι βαλεριάνες, το σεξ είναι το καλύτερο «ηρεμιστικό».

Αντιμετωπίζει την κατάθλιψη

Κατά τη διάρκεια του απελευθερώνεται η μελατονίνη, η προλακτίνη και η σεροτονίνη ορμόνες που ενισχύουν τη διάθεση και μειώνουν τις πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη οι γυναίκες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button