Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Έρευνα: Ποιοι άνδρες αποδίδουν καλύτερα στο σεξ;

Τελικά η αποδοτικότητα στον άνδρα δεν κρύβεται ούτε στην εμφάνιση αλλά ούτε και στο περπάτημα. Μελέτες συσχετίζουν ξεκάθαρα πλέον τις ερωτικές…δυνάμεις των ανδρών με την άθληση.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε απέδειξε πως όσοι περνούν ώρες στο γυμναστήριο, έχουν αυξημένες ερωτικές επιδόσεις σε αντίθεση με εκείνους που το ρίχνουν στην καθιστική ζωή.

«Η φυσική κατάσταση είναι σημαντική για να λειτουργούν οι άνδρες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα όργανα του σώματος – ιδίως αυτά που απαιτούν καλή παροχή αίματος» υπογραμμίζει ο επιδημιολόγος στα Ερευνητικά Ιδρύματα της Νέας Αγγλίας, στην Μασαχουσέτη, επικεφαλής της «Μελέτης της Ανδρικής Γήρανσης» – δρ Τζον ΜακΚίνλεϋ.

Η μελέτη έδειξε πως όσο λιγότερο ασκούνται οι άνδρες, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία. Με βάση των στοιχείων που συνέλεξαν οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας των ανδρών οι οποίοι ζουν μια καθιστική ζωή , μπορεί να μειωθούν εάν αυτοί αρχίσουν να γυμνάζονται συστηματικά – αν περπατούν, λόγου χάρη, με γρήγορο βήμα 3 χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Και το Χάρβαρντ όμως απεφάνθη για τη σχέση γυμναστικής και σεξουαλικής απόδοσης. Μελέτη από την Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον δρα Έρικ Μπ. Ριμ κατά την οποία αναλύθηκαν στοιχεία από περίπου 2.000 γιατρούς, ηλικίας 51 έως 87 ετών, κατέληξε πως όσοι από αυτούς γυμνάζονταν έντονα επί 20 έως 30 λεπτά την ημέρα, είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονταν σχεδόν καθόλου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button