Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Πόσο σεξ το μήνα είναι αρκετό για τους άνδρες; Έρευνα

Δικαίως το σεξ έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες φθηνό φάρμακο δια πάσα νόσο καθώς καθημερινά νέες μελέτες που πραγματοποιούνται αποδεικνύουν τα οφέλη που έχουν οι ερωτικές περιπτύξεις στην καλή υγεία.Πλέον μια νέα έρευνα καταδεικνύει ότι η συχνότητα με την οποία κάνουν σεξ οι άνδρες έχει άμεση εξάρτηση με την καλή υγεία.

Οι ειδικοί της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας συνιστούν στους άνδρες να κάνουν σεξ για να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Την ίδια στιγμή μια ακόμα μελέτη που είχε δημοσιευθεί στην επιθεώρηση JAMA επιβεβαιώνει τα οφέλη της συχνής εκσπερμάτισης.

επικίνδυνα ατυχήματα στο σεξ

 

 

 

 

 

 

Πόσο…. συχνά;

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και μια ακόμα μελέτη που είχε δημοσιευθεί στην επιθεώρηση JAMA. Σύμφωνα με τους μελετητές στην περίπτωση που ο άνδρας εκσπερματώνει 21 φορές το μήνα ο κίνδυνος θεωρητικά μειώνεται σε ποσοστό 20% συγκριτικά με εκείνους τους άνδρες που φτάνουν σε οργασμό εφτά με οκτώ φορές το μήνα.

Πάντως εκτός από την συχνότητα σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση καρκίνου του προστάτη παίζουν τα γονίδια και η κληρονομικότητα.

Για τους παραπάνω λόγους οι ειδικοί συστήνουν σε όλους τους άνδρες με κληρονομικότητα να πραγματοποιούν το τεστ για τον προστάτη PSA από την ηλικία των 40 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε λόγοι υγείας για να παίρνετε προφυλάξεις στο σεξ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button