Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Έρευνα: Πότε και γιατί οι άνδρες ξενοκοιτάνε;

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει το ρητό ότι το ξένο είναι πιο γλυκό, και αποδεικνύει ότι αν το μάτι του συντρόφου σας «παίζει», ίσως πρέπει να κάνετε τα «στραβά μάτια».

Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν όπως αναφέρει βρετανική έρευνα όταν οι άνδρες κοιτάζουν άλλη γυναίκα, δεν την συγκρίνουν με αυτή που έχουν δίπλα τους. Απλά θέλουν να την θαυμάσουν.

Στο μεταξύ πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Personality and Social Psychology» επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «όσο οι άνθρωποι θέλουν δουλειές που δεν μπορούν να έχουν, μισθούς που δεν μπορούν να πάρουν και αυτοκίνητα που δεν μπορούν να αγοράσουν, άλλο τόσο μπορεί να επιθυμούν ελκυστικούς άλλους περισσότερο από τον σύντροφό τους αν μπουν σε καταστάσεις που περιορίζουν τη δυνατότητά τους να στρέφουν την προσοχή τους σε γοητευτικούς αγνώστους».

Και καταλήγουν τονίζοντας ότι: «Θεωρούμε ότι οι περιορισμοί της δυνατότητας κάποιου να κοιτά ελκυστικούς ξένους, μπορεί να υπονομεύσει τις θετικές διαδικασίες σε μία σχέση, ακόμη κι αν αυτοί οι περιορισμοί είναι ασυνείδητοι».

Μήπως φταίει η ανδρική φύση;

Από την πλευρά του ο Αμερικανός συγγραφέας, Ντένις Πράγκερ, διευκρινίζει ότι “μόλις εμφανιστεί ένα ελκυστικό στοιχείο, οι άντρες θα πρέπει να το κοιτάξουν τουλάχιστον μία φορά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι δυσαρεστημένοι από την υπάρχουσα σχέση τους. Απλά θέλουν να μην τους ξεφεύγει τίποτε …”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button