Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Έρευνα: Τι προσφέρει το αμοιβαίο μασάζ στο σεξ;

Όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Northumbria το αμοιβαίο μασάζ «ανάβει» την ερωτική φλόγα. Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήχθη από τους ειδικούς, έδειξε ότι οι σύντροφοι που έκαναν αμοιβαίο μασάζ είδαν την ερωτική τους ζωή να απογειώνεται.

Στην έρευνα συμμετείχαν 38 άτομα, τα οποία κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μαθήματα μασάζ που διήρκησαν τρεις εβδομάδες.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους η ερωτική ζωή των ζευγαριών και η ψυχική τους υγεία επηρεάστηκαν θετικά από τα μαθήματα μασάζ.

Μάλιστα τα επίπεδα ικανοποίησης ήταν τα ίδια, είτε αν ο σύντροφος έκανε μασάζ είτε αν λάμβανε, ενώ το 91% των ζευγαριών που συμμετείχαν στην έρευνα πρότειναν ανεπιφύλακτα το αμοιβαίο μασάζ στους φίλους τους.

Αυξάνει τη γονιμότητα

Στο μεταξύ παλαιότερη έρευνα που έγινε έδειξε ότι το μασάζ στον αυχένα και τους ώμους θα μπορούσε να αυξήσει τη γονιμότητα των αντρών!
Όπως ανέφεραν ερευνητές, από το Carolinas Medical Center στις ΗΠΑ η βαθιά χαλάρωση που προκαλείται με το μασάζ, μειώνει τα επίπεδα του στρες και της ορμόνης του –της κορτιζόλης- με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο όγκος του σπέρματος και συνακόλουθα το συνολικό ποσό των υγιών διαθέσιμων σπερματοζωαρίων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button