ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται άγριο κούρεμα μισθών στα νοσοκομεία με το πολυνομοσχέδιο! Τι χάνουν οι εργαζόμενοι

Αποδεκατίζονται για τα καλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με τις μισθολογικές αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, έπειτα από τη συμφωνία με την τρόικα.

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται άμεσα, φέρνει ουσιαστικά νέα κουρέματα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων άρα και στα νοσοκομεία, και ιδιαίτερα στους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σημειώνουν εργαζόμενοι. Ειδικότερα το πρόβλημα εστιάζεται στην αποσύνδεση του βαθμού απ’ το μισθό και τις τριετίες για μισθολογική εξέλιξη.

Και μπορεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι απέφυγε τη μείωση μισθών, στην πράξη όμως αυτή επέρχεται μέσω του παγώματος των μισθολογικών ωριμάνσεων.
Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το HealthReport.gr από τον Αύγουστο για τα κουρέματα στους μισθούς στα νοσοκομεία: «Έρχεται άγριο κούρεμα στους μισθούς στα νοσοκομεία! Αποδοχές με βάση την παραγωγικότητα!»

Το πάγωμα των μισθών πάντως για πολλούς δημοσίους υπαλλήλους θα τους κάνει να δουν αύξηση μετά από 5 ή ακόμη και 10 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις. Κάτι που φυσικά ερμηνεύεται ως μείωση στις αποδοχές αφού στο μεταξύ τα οικονομικά δεδομένα θα έχουν αλλάξει.

Δείτε ΕΔΩ πως θα …κάνουν φτερά οι αυξήσεις στους μισθούς και στα νοσοκομεία τα επόμενα χρόνια: «Έτοιμο το νέο «κούρεμα» στους μισθούς στα νοσοκομεία! Τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι».

Αν υπολογίσει κανείς και τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που έρχονται με το νέο Ασφαλιστικό, τότε μιλάμε πράγματι για μείωση μισθών.

«Σε συνδυασμό με το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστά άνω του 6% θα προκύψει και ονομαστική μείωση των μισθών των υπαλλήλων στο δημόσιο που ήδη με τους νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ της τελευταίας πενταετίας έχουν απολέσει άνω του 25% του μισθού με τις αυξήσεις εισφορών, το προηγούμενο μισθολόγιο, την απώλεια των Δώρων Χριστουγέννων- Πάσχα και του επιδόματος αδείας» σημειώνει το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Τι συμβαίνει στην Καλαμάτα

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Καλαμάτας περιγράφουν πως χάνουν χρήματα από την υπερεργασία, την απώλεια των ρεπό και των αδειών αλλά και πως δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας– περιγράφουν οι εργαζόμενοι- οι ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε υπερεργασία, παράνομα ωράρια εργασίας (καταπάτηση του 5νθημερου- απώλεια ρεπό μετά από νυχτερινή εργασία κ.α), τεράστιο φόρτο δουλειάς ιδιαίτερα στις κλινικές και τις 2 Μονάδες (Εντατικής και Εμφραγμάτων), στο Τ.Ε.Π.

Χιλιάδες ημέρες άδειας και ρεπό οφείλονται στο προσωπικό, το ωράριο εργασίας παραβιάζεται συστηματικά και οφείλονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ για δεδουλευμένα νυχτερινά και εξαιρέσιμα.

Σύμφωνα με το Σωματείο, η διοίκηση του Νοσοκομείου με αποφάσεις είτε του Διοικητή είτε του Δ.Σ. έχει προχωρήσει απ’ το Δεκέμβριο του 2014 έως σήμερα σε περικοπές των δεδουλευμένων για αργίες και νυχτερινά σε ποσά που σωρευτικά πλησιάζουν τις 90,000 ευρώ. Σε κάθε εργαζόμενο οφείλονται ποσά για τα οποία έχει δουλέψει άνω των 300 ευρώ, αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε ένδικα μέσα για να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα του προσωπικού. Παράλληλα εφόσον δεν επιλυθεί το ζήτημα ως το τέλος του έτους, θα καλέσει Γενική Συνέλευση του Σωματείου την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου με πρόταση για επίσχεση εργασίας διαρκείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμο το νέο «κούρεμα» στους μισθούς στα νοσοκομεία! Τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι

Νέο Μισθολόγιο Δημοσίου: πάγωμα από 5 έως και 20 χρόνια των μισθών

Έρχεται άγριο κούρεμα στους μισθούς στα νοσοκομεία! Αποδοχές με βάση την παραγωγικότητα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button