ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έρχεται άρον άρον το νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων; Όλες οι πληροφορίες

Μία ανάσα πριν από τις εκλογές φαίνεται ότι επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προωθήσει ζητήματα που εδώ και καιρό …σκονίζονταν στη οδό Αριστοτέλους.
Ζητήματα που κατά πολλούς έχουν καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα και στοχεύουν στη βελτίωση του κλίματος για την κυβέρνηση στην αγορά υγείας.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι είναι πιθανό άρον άρον να προωθηθεί τις επόμενες ημέρες και έως τις 10 Ιουνίου οπότε και ο πρωθυπουργός αναμένεται να προκηρύξει επισήμως τις εθνικές εκλογές, το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ανατιμολόγηση των υπαρχόντων σκευασμάτων η οποία όμως αναμένεται να φέρει αυξήσεις σε πολλά φάρμακα, αφού θα στηρίζεται στον νέο τρόπο καθορισμού των τιμών (μέσος όρος των δύο χαμηλότερων της Ευρωζώνης).

Με την ίδια απόφαση θα τροποποιηθούν και οι συμμετοχές των ασθενών όπου και θα υπάρξουν μειώσεις. Κάτι που επίσης αναμένεται να προωθηθεί με διαδικασίες εξπρές για λόγους…προεκλογικούς. Διαβάστε ΕΔΩ τι έρχεται: «Τι αλλάζει στα φάρμακα και τις συμμετοχές! Όλη η απόφαση»

Ένα μέτρο που εδώ και καιρό είχε επικοινωνηθεί δεόντως από το υπουργείο Υγείας αφού θεωρείται μέτρο ελάφρυνσης των ασθενών που βελτιώνει το προφίλ της κυβέρνησης.

Νέα φάρμακα στην αναμονή

Την ίδια ώρα όμως νέα καινοτόμα φάρμακα παραμένουν στο συρτάρι του υπουργείου Υγείας, παρότι έχουν τιμολογηθεί και κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την κυκλοφορία κανενός νέου φαρμάκου, με το φόβο βέβαια μην αυξηθεί κατακόρυφα η φαρμακευτική δαπάνη, κάτι που θα αποτελούσε …παραστράτημα για τους «θεσμούς» που συνεχίζουν να παρακολουθούν κανονικά βέβαια τα υγειονομικά δρώμενα της χώρας μας, παρά την αποχώρηση από τα μνημόνια.

Η αντιπολίτευση πάντως, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, περιμένει στη …γωνία για μία πιθανή προώθηση των νέων τιμών στα φάρμακα προκειμένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση βέβαια αναμένεται να επικαλεσθεί τις μειωμένες συμμετοχές των ασθενών στα φάρμακα, διακύβευμα που θεωρεί ότι ταιριάζει στο αριστερό προφίλ της.

Βέβαια οι μειωμένες συμμετοχές θα επιβαρύνουν και πάλι τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, αφού ο προυπολογισμός για τα φάρμακα δεν πρόκειται να αυξηθεί.

Όπως και να χει, οι όποιες αλλαγές φαίνεται ότι θα επιδιωχθεί να προωθηθούν τις επόμενες ημέρες οπότε και αναμένεται να ανοίξει η Βουλή για λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει και επισήμως η προεκλογική περίοδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν.Ξανθός προς ασθενείς: Τι αλλάζουμε στα φάρμακα!

Και οι ανασφάλιστοι πολίτες σε ιδιώτες γιατρούς για φάρμακα και παραπεμπτικά εξετάσεων! Όλες οι λεπτομέρειες

«Μια νέα φαρμακευτική πολιτική προ των θυρών»!
Άρθρο του Βασίλη Οικονόμου, Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ για το HealthReport.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button