ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έρχεται έλεγχος σε όλη την αγορά φαρμάκου! Όλες οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr , η κυβέρνηση επιδιώκει τώρα μετά την υπόθεση Novartis να ξετυλίξει το κουβάρι σε όλη την αγορά φαρμάκου προκειμένου να βρεθούν στοιχεία και για άλλες περιπτώσεις.

Άλλωστε όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο HealthReport.gr, η κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει δεόντως πολιτικά την υπόθεση Novartis, η οποία φαντάζει ελκυστική επικοινωνιακά. Δείτε ΕΔΩ πως ξέσπασε χθες Δευτέρα η υπόθεση η οποία να σημειωθεί φημολογούνταν τις τελευταίες εβδομάδες: «Στη Βουλή ο καυτός φάκελος Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα των πολιτικών

Γι αυτό και οι εντολές που έχουν λάβει οι εμπλεκόμενοι είναι να τραβήξουν την υπόθεση «φάρμακα» όσο πιο μακριά γίνεται προκειμένου να παραμείνει και καιρό στην επικαιρότητα και να εξαφανιστούν άλλα …ενοχλητικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανό -σημειώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr– να βγουν από τα συρτάρια και νέα πορίσματα για φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεγκτικές αρχές.

Προς ώρας πάντως η κυβέρνηση φαίνεται να επιδιώκει να εξαντλήσει επικοινωνιακά την υπόθεση Novartis και τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται, πριν ξεκινήσει το ξεσκόνισμα και άλλων εταιρειών.
Εξάλλου όπως έλεγαν τα ίδια στελέχη, υπάρχουν διαθέσιμα πολλά στοιχεία και για μεγάλες εταιρείες που θα ολοκληρώσουν το παζλ με τα φάρμακα.

Πάντως γίνεται σαφές ότι η υπόθεση έχει λάβει πλέον διαστάσεις… υψηλού επιπέδου αφού οι χειρισμοί γίνονται πλέον από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ το υπουργείο Υγείας συνδράμει με τα απαραίτητα στοιχεία αλλά και τους διαθέσιμους φακέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τους 12 υπουργούς Υγείας από το 1997-2014 που θα ελέγξει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία!

Τι απαντά η Novartis μετά το νέο άνοιγμα της υπόθεσης και τα περί δωροδοκίας 10 πολιτικών προσώπων!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button