ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται «βροχή» από νομοσχέδια από τον Σεπτέμβριο στην Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Βροχή από νομοσχέδια ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το επόμενο διάστημα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, έτοιμες είναι τουλάχιστον 10 νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες θα προωθηθούν στη Βουλή τους επόμενους μήνες. Κάτι που άλλωστε είχε ζητήσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου.

Οι περισσότερες νομοθετικές ρυθμίσεις είχαν ετοιμασθεί ήδη από τότε που η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση και αναμένεται σταδιακά να προωθηθούν είτε μεμονωμένες είτε εντασσόμενες σε άλλα νομοσχέδια.

Οι τομές που προωθούνται στην Υγεία αφορούν διαγωνίως και καθέτως όλες τις λειτουργίες των Οργανισμών και των φορέων, καθώς και το ΕΣΥ, αφού σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου υγείας όλες οι δομές θα «σαρωθούν» και θα αλλάξουν τρόπο λειτουργίας και πρόσωπα.

Ωστόσο όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, όλων των νέων μέτρων θα προηγηθούν οι ρυθμίσεις και οι αλλαγές που αφορούν στην πρόληψη ασθενειών με δωρεάν εξετάσεις για όλους, αλλά και επίσπευση των διαδικασιών για τις εξετάσεις σε καρκινοπαθείς.

Κάτι που θα γίνει μετά την υλοποίηση της μεταφοράς των φαρμάκων στους βαριά πάσχοντες στο σπίτι. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και τι προβλέπει η ρύθμιση: «Μητσοτάκης: «Τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»

Τα επόμενα μέτρα

Τους επόμενους μήνες έχει σχεδιαστεί να προωθηθεί το ζήτημα των δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο, δεδομένου ότι ήταν από τις πρώτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και από τις προγραμματικές δηώσεις.

Το πρώτο «πακέτο» θα αφορά σε δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου, ενώ ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή ειδικός μηχανισμός στα νοσοκομεία ώστε να εισάγονται με διαδικασίες εξπρές οι καρκινοπαθείς για εξετάσεις και διάγνωση της νόσου, λένε πηγές στο HealthReport.gr.

Σε δεύτερο χρόνο θα υλοποιηθεί το σχέδιο ενημέρωσης των πολιτών ακόμη και με sms για το πότε πρέπει να πραγματοποιήσουν προληπτικές εξετάσεις ανάλογα την ηλιακή ομάδα στην οποία ανήκουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς τα φαρμακεία της γειτονιάς τα ακριβά φάρμακα! Τι αλλάζει με νομοσχέδιο του υπ. Υγείας

Τι αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας στα φάρμακα!

Προς το τέλος Αυγούστου οι αλλαγές σε Διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείων! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button