ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται «εκκαθάριση» στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Οι συμβάσεις και οι «χρυσές» φακές των 12,5 ευρώ

Φύλλο και φτερό κάνουν τους τελευταίους μήνες οι αρμόδιοι των ελεγκτικών αρχών το περιβόητο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ελέγχουν τόσο τις συμβάσεις που έχουν γίνει για διαφημιστικές καμπάνιες σε ΜΜΕ, όσο και συμβάσεις με προμηθεύτριες εταιρείες, καθώς και τις προσλήψεις μία προς μία.

Οι εργαζόμενοι σε αγωνία

Από κόσκινο σκοπεύει να περάσει όλες τις συμβάσεις των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ το υπουργείο Υγείας, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.
Στόχος να διαπιστωθεί η νομιμότητα των προσλήψεων, αλλά και όλη η διαδικασία της τοποθέτησης τους στον φορέα.

Γι αυτό και οι εργαζόμενοι είναι στα κάγκελα εδώ και καιρό, καθώς δε γνωρίζουν εάν με το νέο οργανόγραμμα που έχει ετοιμασθεί και αναμένεται να προωθηθεί άμεσα, όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, θα βρίσκονται στη θέση τους ή όχι.

Τις οργανωτικές αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες»

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας άλλωστε θεωρεί ότι αρκετές προσλήψεις που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, είχαν γίνει με καθαρά ρουσφετολογικά κριτήρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι το νέο οργανόγραμμα που έχει ετοιμασθεί και δόθηκε στους εργαζόμενους, όπως αναφέρει το Σωματείο, παρουσιάζει πολλά κενά σε θέσεις υπαρχόντων εργαζόμενων, με συνέπεια το προσωπικό να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στα «κόκκινα».

Μενού με …χρυσές φακές

Στο μεταξύ όμως θραύση κάνουν δύο τιμολόγια που δημοσιοποιήθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook. Τα χειρόγραφα τιμολόγια εμφανίζουν εταιρεία catering να έχει προμηθεύσει το ΚΕΕΛΠΝΟ με γεύματα για τους ξενώνες αξίας το κάθε πιάτο 12,5 ευρώ, ανεξάρτητα από το είδος του φαγητού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κάθε πιάτο με φακές κόστιζε 12,5 ευρώ. Αντίστοιχη τιμή είχε και το πιάτο με ομελέτα αλλά και το σπανακόρυζο!


Με βάση τα τιμολόγια που δημοσιοποίησε ο Π.Πολάκης, «χρυσός» αποδεικνύεται και ο αρακάς ο οποίος χρεώθηκε επίσης 12,5 ευρώ το πιάτο καθώς και τα μακαρόνια με κιμά!

Δείτε παρακάτω τα δύο τιμολόγια που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

 

Τόσο οι συγκεκριμένες συμβάσεις με την εταιρεία catering όσο και αντίστοιχες με άλλες εταιρείες υπηρεσιών που συνεργαζόταν το ΚΕΕΛΠΝΟ, εξετάζονται λεπτομερώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ.Υγείας, λένε καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr προκειμένου να αξιοποιηθούν αν χρειαστεί και στην εξεταστική επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Που στοχεύει η εξεταστική σε ΚΕΕΛΠΝΟ και Ντυνάν! Όλο το παρασκήνιο

Μικτά κλιμάκια ελέγχου θα σαρώσουν το ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι αναζητούν οι νέες ομάδες

Υπ.Υγείας: Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι «offshore εταιρεία»! Επίθεση και στους εργαζόμενους

Νέο πόρισμα καταπέλτης για σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Ποιους «καίει»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button