ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται η επιτροπή που θα αξιολογεί τα νέα φάρμακα! Τι ανακοίνωσε ο Αν.Ξανθός

Ήδη το υπουργείο υγείας αναμένεται να προχωρήσει στην συγκρότηση της επιτροπής για καθώς αύριο λήγει αύριο Πέμπτη η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.

Όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια επιστημονικής συνάντησης για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας δεν θα εγκρίνεται φάρμακο για να αποζημιωθεί στη χώρα εάν δεν έχει προηγηθεί διαπραγμάτευση από τη νέα Επιτροπή που θα συγκροτήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Έρχεται ο φορέας που θα αξιολογεί τα νέα φάρμακα πριν αποζημιωθούν! Τι δήλωσε ο υπ. Υγείας

Ήδη για την επιτροπή έχουν υποβάλλει αιτήσεις αξιόλογοι επιστήμονες και σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό θα συγκροτηθεί μία επιτροπή υψηλής εγκυρότητας και υψηλού επιστημονικού κύρους που θα διασφαλίσει ότι θα υπάρξει ένας μηχανισμός αξιολόγησης που θα διασφαλίζει και την πρόσβαση των ασθενών της χώρας μας στην καινοτομία.

Ποιο το έργο της

Η Επιτροπή θα έχει γνωμοδοτική ισχύ. Θα αξιολογεί τους φακέλους, τα κλινικά δεδομένα, τις κλινικές μελέτες, τις ενδείξεις, τη βιβλιογραφία και θα συνεκτιμά το αποτέλεσμα της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, η οποία λειτουργεί σε διασύνδεση με την Επιτροπή HΤA.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ηγεσίας του υπ. υγείας στο άμεσο μέλλον η Επιτροπή θα εισηγείται στον Υπουργό για την έγκριση ή μη αποζημίωσης ενός νέου φαρμάκου.

Ταυτόχρονα, δε, διασυνδέεται με την ομάδα του Υπουργείου Υγείας, η οποία ενσωματώνει θεραπευτικά πρωτόκολλα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

“Και επειδή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυτόν τον καιρό είναι λίγο δύσκολη” ανέφερε ο κ. Ξανθός, οφείλουμε όλοι μας να αποδεικνύουμε ότι όχι απλώς διερευνούμε το παρελθόν, να διερευνηθούν οι εστίες ανομίας και διαφθοράς, να αποδοθούν ευθύνες, είτε σε πολιτικά πρόσωπα, είτε σε υπηρεσιακά στελέχη, είτε σε κρατικούς λειτουργούς, αν υπάρχουν, αλλά κυρίως να συνεισφέρουμε όλοι έτσι ώστε να θωρακιστεί το σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριος πόλεμος γιατρών ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στις συνταγές φαρμάκων! Όλο το παρασκήνιο και οι πιέσεις της τρόικας

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όλα τα φάρμακα για τη Σκλήρυνση! Αναλυτικά η διαδικασία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button