ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται η σφαγή των νοσηλευτών! Προς κούρεμα το «ανθυγιεινό επίδομα»

Πρόκειται για ένα επίδομα που επιφέρει περίπου 150 ευρώ μηνιαίως στους νοσηλευτές και ενισχύει το ούτως ή άλλως χαμηλό τους εισόδημα.

Ένα εισόδημα που κατρακυλάει χρόνο με το χρόνο. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι πολύ σύντομα τα δημόσια νοσοκομεία θα γεμίσουν και με νοσηλευτές με “μπλοκάκι” αφού το υπουργείο Υγείας προωθεί άμεσα την υλοποίηση σχετικής ρύθμισης για να καλύψει τα κενά στο ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου”

Ο κλάδος είναι στα κάγκελα και σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο έτος θα κληθεί να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, καταργώντας το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Κατά την ΠΑΣΟΝΟΠ οι Πολιτικές Ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών, «αποφεύγουν προς το παρόν να απαντήσουν αναφορικά με τις προθέσεις τους για τη μισθολογική αναπλήρωση του επιδόματος ΒΑΕ», ενώ όπως φαίνεται και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός …σφυρίζει αδιάφορα.

Όπως λένε οι νοσηλευτές από την προηγούμενη Άνοιξη εκκρεμεί ο προσδιορισμός συνεδρίασης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με τη δημιουργία επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου, με ευθύνη του Υπουργού Υγείας κ.Α. Ξανθού.

Γι αυτό και η ΠΑΣΟΝΟΠ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση ειδικού επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό ειδικού Νοσηλευτικού μισθολογίου, καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό, πυροδοτώντας ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου

Έρχεται κύμα κινητικότητας σε νοσοκομεία-ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button